Бияч на лекарка продал шофьорската й книжка

Ромът, пребил и ограбил хасковска лекарка, е бил заловен, след като продал шофьорската й книжка. Това стана ясно вчера в Хасковския окръжен съд, който наложи постоянен арест на 34-годишния рецидивист Йордан Асенов Александров.

"Аз нападнах жената, искам да ме освободите и да си отида вкъщи", каза ромът. Срещу него е повдигнато обвинение за грабеж и нанесена тежка телесна повреда на педиатърката д-р Велислава Джонева и може да получи от 5 до 15 г. затвор.
Бандитът, маскиран с качулка, нападнал лекарката в гръб, когато тя отивала да постави инжекция на болната си майка. Д-р Джонева била съборена на земята и ритана. Ромът избягал с дамската й чанта, в която имало 130 лв., документи и стетоскоп. В момента д-р Джонева е в болница с отстранен далак и счупени ребра.
Йордан продал шофьорската книжка, а човекът, който я купил, е само свидетел по делото. След задържането на грабителя той се опитвал да твърди, че е намерил случайно захвърлената дамска чанта на лекарката, но после направил самопризнания.

Йордан има няколко присъди за кражби, последните две от които са ефективни и ги е излежал в затвор.

Нападателят Йордан Александров поиска да си отиде вкъщи, но съдът го прати за постоянно в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право