Партийно назначение на ВМРО в Агенцията за българите в чужбина



Юрисконсултът на ВМРО Борис Вангелов Борисов ще бъде избран днес от кабинета за председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), сочи предварителният дневен ред на заседанието. Това ще стане повече от месец след проведеното при закрити врати “публично” изслушване на кандидатите за поста, организирано от вицепремиера Меглена Кунева.


На конкурсната комисия дори не бе позволено да направи класиране на кандидатите, както обикновено е практиката, и тя препоръча трима кандидати - Борис Борисов, Спас Ташев и сегашния и.д. шеф Димитър Владимиров. От тях само Борисов е партийно обвързан.


Бъдещият председател научи от “Труд” за номинацията си и дори сподели, че вече не се надявал да получи поста, защото минало много време след конкурса. “Записах се дори на интензивен курс по немски език, защото ми е нужен за докторантурата, а сега трябва да го прекъсна”, каза още човекът на ВМРО, който ползвал само руски език като чужд. Борис Борисов пише докторска теза на тема “Конституционният модел на Република Македония” във Великотърновския университет. В същия вуз са и двете му магистратури - по история и география и по право.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини