Гърция ще излезе от спасителната си програма без да иска предпазна кредитна линия, заяви Ципрас

Германец се отмести от пътя на Григор

Министър Нено Димов: Няма критични язовири в страната Източват 10 млн. кубика от „Искър“, събраха тон боклук от „Огоста”

Най-строгият рефер свири дербито

Затворник по време на отпуска набил и ограбил сливенец

Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Лек автомобил се блъсна във военен камион на магистрала “Тракия”, няма пострадали

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Британски финансов експерт съди Фейсбук за фалшиви реклами от негово име

Престъпна група краде пари с фалшиви банкомати в Москва

Разкриха нов начин за кражба на пари от банкомати в Москва. Престъпна група е закупила няколко банкомата, които престъпниците са модифицирали по специален начин. След това фалшивите банкомати са поставени на мястото на стандартните машини в Москва, Московска област и Сочи, предаде kaldata.com.

Външният вид и функционалността на фалшивите банкомати е съвсем еднаква с истинските машини, с изключение на функцията за подаване на банкнотите. След като потребителят постави своята банкова карта в банкомата и въведе ПИН-кода, на екрана се изписва надписът “Операцията временно е невъзможна” и картата се връща на потребителя. Но данните, прочетени от банковата карта, се предават към отдалечен сървър чрез безжична връзка. С помощта на получените по този начин данни се прави дубликат на картата и чрез записания от специализирания софтуер ПИН-код са изтегляни парични средства в различни райони на Русия.

Участниците в тази престъпна група са заловени, а фалшивите банкомати са демонтирани. В тяхната памет е останала информация за хиляди ПИН-кодове и банкови карти на руснаци и чужденци. След ареста е намерена документация, уличаваща престъпниците в използването на специални технически средства за получаване на конфиденциална информация за банкови сметки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.