Гърция обяви за незаконни еднополовите бракове

Въпреки наложеното по цял свят впечатление, че гърците са измислили секса, а римляните после добавили и жената, в люлката на Европа категорично отказват да спазват гейските ценности, пише "Български новини".

Съдията във Върховния съд Хараламбос Махайрас заяви, че брачните съюзи между еднополови двойки са безпочвени в решение, адресирано до политическия отдел на съда в понеделник. Съдията каза, че Върховният съд трябва да поддържа предишното решение на апелативен съд за отменяне на сватбата на две жени от бившата общинска управа на остров Тилос през лятото на 2008 година. Двойката оспори решението, като се позова на член 12 от Европейската конвенция за правата на човека, който не изключва еднополовите двойки от правото на брак.

Европейският съд по правата на човека е глобил Гърция през 2013 г. за неизпълнение на задължението за защита на правата, включително на партньорства, на хомосексуалната общност в страната. В същия съд е описано, че има дискриминация към еднополовите двойки. Гърция и Литва са единствените страни в ЕС, които отказват да предоставят равни права на еднополовите двойки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят