Чешкият премиер съди словашки вестник за твърдение, че е бил агент на комунистическите тайни служби

Оправдаха окончателно Николай Ненчев по делото за военните униформи

Турската централна банка повиши основната си лихва

Възможни са забавяния на граничните пунктове заради профилактика на информационната система

Обявиха международния конкурс за нов градски център на Велико Търново Архитекти от седем държави ще оценяват предложенията

СОС избира Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Григор измете Симон от Барселона

Изложба представя България като кино дестинация Симон Варсано е автор на снимките

Данък за колите според газовете Облагането на доходите няма да се променя

Роналдо и Меси вече не са сами

Заемите нараснаха с 555 милиона лева Хората спестиха 2,5 млрд. лв. за година

Фандъкова: Висшето транспортно училище вече обучава 120 машинисти и инженери за третия лъч на метрото

„Ню Имидж България“ купи 50 на сто от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД

Премахват най-големите германски музикални награди “Ехо”

30-годишна софиянка на съд за два въоръжени обира

Ще бъдат набавени откраднатите животоспасяващи лекарства на болно дете

Хиляди пожелаха да помогнат на 9-годишния Симеон, който страда от тежка форма на хемофилия А. Неговите животоспасяващи лекарства бяха откраднати в София. Благодарение на тях лекарството за детето ще бъде набавено, съобщи БНТ.

Апелът за помощ да бъде върнато лекарството от крадците предизвика вълна от солидарност и бе споделен хиляди пъти в социалните мрежи. Неизвестните крадци, откраднали медикамента, който е строго индивидуален и може да бъде полезен единствено на Симеон, обаче така и не го връщат. Днес хиляди споделиха историята на семейство Илиеви в социалните мрежи. От Здравната каса също предложили своята помощ.

Родителите обясниха, че не искат пари. Програмата, по която се лекува детето им, се финансира в Германия, а лечението е експериментално. „Безкрайно съм благодарна на хилядите хора, които се свързаха с мен и ми писаха. Безкрайно много им благодаря“, заяви Виктория Нешева – Илиева, майка на Симеон.

„Ние българите много се сплотяваме в такива ситуации, когато някой изпитва нужда. Въпросът е, че чакаме все да се случи нещо лошо, за да можем да изкажем по някакъв начин желанието си да помогнем на другите“, посочи Иван Илиев, баща на Симеон.

Добрата новина за семейството идва този следобед, когато става ясно, че лекарите са успели да убедят германските си колеги да доставят навреме лекарството за Симеон, който да може да го вземе в четвъртък.

„Благодаря на лекарите, на екипа, който се грижи за сина ми. Те правят всичко възможно да подсигурят. Очакваме да има доставка“, каза още майката на Симеон.

„Симеон ще продължи без проблеми лечението си, още в сряда ще има наличния препарат в клиниката и ще продължи в режим неговата профилактика. Стресът за всички отмина“, заяви д-р Денка Стоянова от детска онкохематология, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.