Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Десислава Танева: Стопаните на умрели животни от снега ще бъдат обещетени

Стопаните, на 1800 броя умрели животни от обилните снеговалежи, ще бъдат обезщетени и имаме конкретен план за помощ на хората със залети площи. Това каза министърът на земеделието и храните пред БНТ.

„Имаме инструменти, които сме нотифицирали. Като последният от тях е държавната помощ за удавени животни, която нотифицирахме в началото на годината, а прилагаме за прилагане за поредна година държавната помощ за обезщетение за пропаднали площи”, обясни министър Танева. „Тази помощ я прилагаме още за наводненията, които станаха в края на миналата 2014 година. Към момента има подадени протоколи от обследванията на пропадналите площи от областни дирекции „Земеделие“, около 850.

Тече срокът, в който се подава заявление за обезщетение. Към момента са подадени 306 заявления, т.е. по тези констативни протоколи, които експертните комисии областни дирекции „Земеделие“ са установили, че има пропаднали площи, от тях 036 заявления са подадени за обезщетения”, допълни тя. Министър Танева коментира, че до 15 –ти април следва да бъде извършено плащането за тези от тях, които са одобрени.

„В извънредни ситуации, като обилните снеговалежи в Смолян и Кърджали, на които бяхме свидетели, искам да кажа за една извънредна помощ, която е по разпореждане на премиера Бойко Борисов, който беше на място там и по инициатива на областния управител на Кърджали, вчера взехме решение от УС на Фонд „Земеделие“ подписа за обезщетение на стопаните на умрели животни от обилните снеговалежи”, каза още Десислава Танева.

„В това кратко време, след разпореждането на премиера, нашите областни дирекции „Земеделие“ установиха малко над 1800 броя различни видове животни. По нашата методика и по системата за пазарна информация, която се предоставя от САПИ, помощта която бе предоставена вчера е в размер на 600 хил. лв. и до края на седмицата от Държавен фонд „Земеделие“ тези стопани, на 1800 броя умрели животни от обилните снеговалежи, ще бъдат обезщетени”, уточни министър Десислава Танева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.