Баща пребива системно 4-годишния си син, детето се напикава от ужас

Жесток баща спуквал от бой сина си. Хлапето, което е на 4 години, се напикало от ужас. Делото за скандалния случай на домашно насилие влезе в Районния съд в Пловдив, пише "Марица".

"Ти си мъж. Само пикльовците плачат. Сълза няма да отронваш, ще си мълчиш и траеш", нареждал коравосърдечният родител, докато биел с шамари малчугана, защото се ядосал от разхвърляните играчки. От ужас момченцето се напикало, а дълго след това се пробуждало нощем от кошмарите. Майката и бащата на детето са разведени, а в момента в Районния съд се води дело за домашно насилие.

Момченцето е било малтретирано в един от дните, които са определени за редовни месечни срещи, заради което ще поискаме промяна на режима на свиждане. Детето е травмирано, с него работи психолог, обясни адвокат Милена Кадиева, председател на пловдивския клон на фондация "Джендър алтернативи".

Бащите обикновено посягат на майката, а почти няма случай да не пострада и детето, допълва Кадиева. Расте броят на родителите, които възприемат за нормално да ударят на малчугана шамар, да го ощипят, да го накажат на колене в ъгъла, защото не се е подчинил или изпълнил тяхна заръка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони