92-годишен гърми с незаконен пищов

Дядо на почти 100 години измъкнал незаконен пищов и гърмял в монтанското село. Стрелбата е станала в свада за куче, а в дома на стареца е открито още нелегално оръжие, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Във вторник следобед в Районното управление на полицията в Лом бил получен сигнал, че възрастен мъж гърми като хайдутин с пищов насред двора си в село Якимово. Веднага била сформирана оперативна група, която заминала за селото и намерила стрелеца - 92 годишния Йордан Д.

Бойният пенсионер казал на униформените, че стрелял, за да защити кучето си. Четирикракият пазач на двора му залаял по минувач и онзи подгонил песа с тояга. Уплашен за кучето, старецът грабнал пищов и почнал пукотевица във въздуха. При обиска на къщата полицаите открили незаконен газов пистолет "Блоу компакт" със свалена предпазна муфа, калибър 9 мм и с три патрона със сачми. Намерен бил и още един револвер "Екол Винер" с 16 боеприпаса.

Арсеналът на стареца е конфискуван, а срещу него е започнало досъдебно производство. Пред криминалистите дядото споделил, че се е въоръжил, за да се пази от апаши.

"Дядо Данчо е стар ловец и опитен стрелец, никога няма да стреля по човек!", коментираха негови познати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони