Премиерите Борисов и Ципрас дискутираха проекти в секторите транспорт и енергетика

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 16 ноември 2018

До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Министър Петков: Исканията на майките на деца с увреждания се удовлетворяват

Прокуратурата замълча по казуса „Джи Пи Груп“ Делото е отпреди един месец

Плащаме повече за храна и здраве Данъците и социалните осигуровки изяждат 12,3% от заплатата ни

„Токсичен“ е думата на 2018 година Най-често прилагателното е употребявано в словосъчетанието "токсични химикали" заради Случая "Скрипал"

Протест срещу оправдаването по делото „Алабин“ Мотивите ще станат известни след около месец

Най-ниска безработица от 10 г. насам

Хилари Клинтън ще отговаря на още въпроси за скандала с имейлите

ЕК дава 294 млн. евро за жп линията Пловдив – Бургас Пътуваме с 40 минути по-малко по маршрута

АПИ: Започва изготвянето на техническите проекти за ремонта на тунелите „Топли дол“ и „Траянови врата“

Чистят деретата в Камено

Борисов за наградените медици: Значки за началниците и пари за тези, които работят

Бойко Борисов обяви с шеговит тон наградите за медиците, които спасиха човешки животи в снежното бедствие. „Значки за началниците, пари за тези, които работят“, заяви с усмивка премиерът на Министерски съвет. После добави: „И благодарете на хората от наше име“.

Сумите набъбват като великденски козунак, от понеделник, вторник, сряда, до петък с милиони ми се вдигат разходите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на протоколни кадри в Министерски съвет във връзка с разходите, породени от бедствията, предаде Фокус.

Той обясни, че след заседание на МС ще заседава Комисията по бедствията и авариите. „С Кирил Ананиев работим тази тема, трябва да минем през комисиите за това, което сте дали като заявки“, обърна се премиерът към представителите на местната власт от засегнатите области и общини

„От мен зависи да го направя днес, да дадем една седмица срок за всичко, което имате като заявки и комисиите да го одобрят и веднага ще ви разплатя. До другия понеделник трябва да сме приключили с тези теми. Защитавате си това, което има да се дава, малко сте ме засили с цифрите, но затова комисията с това ще се занимава“, каза Борисов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обобщи заявките, които са получени към днешна дата и ще бъдат подадени.

„За област Смолян, за аварийно почистване на коритата в урбанизираните територии, което е изключително важно предвид снеготопенето, в допълнение разходите за допълнително наемане на машини за поддържане и обезпечаване на доброволци, храна гориво и привлечени сили за преодоляване на бедствието заявената сума е 6 395 000 лв. За област Кърджали е 2 356 000 лв. и за АПИ за изпратените допълнителни машини, по републикански пътища, общински пътища и укрепване на свлачища е 24 млн. лв.“, обясни Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.