Пълни трибуни за битката за Пловдив

Събуждането на гиганта Серия А

На 18 август 2018 да почерпят

Григор Димитров загуби доиграването на мача от трети кръг срещу Новак Джокович в Синсинати

МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при тежкото наводнение в Южна Индия

СПИН мори мъжете 6 пъти повече от жените у нас Новорегистрирани са 139 представители на силния пол срещу 22 на нежния

Бербатов е сензационна опция за „Юнайтед“

Мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа във Варна

„Лудогорец“ губи вратар за дербито

Германия отваря вратите за чужденци Бежанците не отговарят на нуждите на Берлин

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Пиян пациент опря ножица в гърлото на медицинска сестра в Търново Ръководството на областната болница сезира прокуратурата

САЩ изтеглят 200 милиона долара от стабилизационния фонд за Сирия

Ангела Меркел очаква сложни разговори с руския президент утре в Берлин

Оръжеен бос фалирал „Олимпик“ В Испания развивали дейност без лиценз

600 000 лв. държавна помощ ще получат животновъдите от Кърджали и Смолян

Държавна помощ de minimis в размер на 600 000 лв. ще получат животновъдите от областите Кърджали и Смолян. Решението за отпускане на финансовата помощ бе взето по време на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие”. Средствата са за компенсиране на щети от унищожени селскостопански животни в резултат на неблагоприятни климатични условия. По информация от областните дирекции на Фонд „Земеделие“ около 1800 е броят на пострадалите животни.

Определени са и ставките за подпомагане според вида на животните. Компенсацията за един брой говедо е 1000 лв., за бик – 1 273 лв., за овца или коза – 160 лв., за агне или яре – 96 лв.

Общият размер на предоставените на един земеделски стопанин помощи de minimis не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337.45 лв.) за период от три данъчни години (2013 – 2015 г.).

Държавен фонд „Земеделие“ има готовност да започне изплащането за компенсиране загубите на стопаните още от 20 март 2015 г. В еднодневен срок от подаване на заявлението, ще се осъществява и плащането към фермерите. Срокът за подаване на заявления и изплащане на помощта de minimis e до 27 март 2015 г. Държавната помощ се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица по списък, изготвен от МЗХ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.