Тръмп прие пратеника на Пхенян

10 години затвор за турски съдия с награда за човешки права от Европарламента

Китай предложил да увеличи внoса от САЩ до обем от 1 трлн. долара

Откриха труп на възрастна жена във Враца

Берлускони се кандидатира за ЕП

Една трета от работещите у нас получават месечни бонуси

В Казанлък отбелязаха 130-тата годишнина на 23-и пехотен Шипченски полк

Христо Стоичков: Иван Вуцов беше човек с голям замах

Строителите с 20% по-високи заплати (обзор) 15 000 компании от бранша са в сивия сектор

Украйна готви визов режим за руснаците Той предвижда биометричен контрол и предварително уведомяване

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Висш севернокорейски генерал на среща с Помпео във Вашингтон

Ура, патките се завръщат! Три пъти повече патици тази година зимуват у нас

Грипът взе десетки жертви в Източна Европа

Антон Кутев: БСП няма проблем със самите изтребители, а с процедурата 1,3 млрд. лв. за "Хемус" ще бъдат разпределени без процедури, каза депутатът

600 000 лв. държавна помощ ще получат животновъдите от Кърджали и Смолян

Държавна помощ de minimis в размер на 600 000 лв. ще получат животновъдите от областите Кърджали и Смолян. Решението за отпускане на финансовата помощ бе взето по време на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие”. Средствата са за компенсиране на щети от унищожени селскостопански животни в резултат на неблагоприятни климатични условия. По информация от областните дирекции на Фонд „Земеделие“ около 1800 е броят на пострадалите животни.

Определени са и ставките за подпомагане според вида на животните. Компенсацията за един брой говедо е 1000 лв., за бик – 1 273 лв., за овца или коза – 160 лв., за агне или яре – 96 лв.

Общият размер на предоставените на един земеделски стопанин помощи de minimis не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337.45 лв.) за период от три данъчни години (2013 – 2015 г.).

Държавен фонд „Земеделие“ има готовност да започне изплащането за компенсиране загубите на стопаните още от 20 март 2015 г. В еднодневен срок от подаване на заявлението, ще се осъществява и плащането към фермерите. Срокът за подаване на заявления и изплащане на помощта de minimis e до 27 март 2015 г. Държавната помощ се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица по списък, изготвен от МЗХ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.