Утре ще е облачно, температурите до 9°

Слабо понижавайки се, атмосферното налягане ще остане по-високо от средното. През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно, с превалявания, предимно слаби - в планините и Предбалкана от сняг, в Подбалканските полета и Софийска област от дъжд и сняг, в Дунавската равнина ще превали дъжд, с тенденция към края на деня да премине в сняг, съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

В Тракийската равнина и крайните югозападни райони ще превали дъжд. Вятърът през деня ще е слаб, предимно от изток. Температурите сутринта ще са между минус 3° и 2°, максималните през деня в повечето места между 4° и 9°. В София минимална температура около -1°, максимална около 5°. И по Черноморието облачността ще стане значителна, но ще бъде почти без валежи.

Вятърът ще е източен- слаб до умерен. Максимални температури 6°-7°, близки до тези на водата. Вълнението ще е около 2 бала. В планините ще е облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Вятърът по билата ще е предимно от запад - умерен, с тенденция на усилване към края на деня, вече от северозапад. Температура на 1200 м.н. около минус 2°, на 2000 м.н.в около минус 6°. В петък ще се задържи сравнително студено. Все още на места ще има и слаби превалявания, от дъжд и от сняг.

Вятърът ще бъде слаб, ще се ориентира от северозапад. В събота над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Над източната сутринта на места са възможни слаби превалявания, но ще спират, а след обяд и облачността ще се разкъса и чувствително ще намалее. Дневните температури ще се повишат - максималните ще са между 8° и 13°. В неделя облачността отново ще се увеличава, предимно висока и средна, вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, в Източна България от юг-югозапад. Максималните температури ще са с още 2°-3° по-високи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето