Валери Сименов: България загуби 1 седмица с назначаване на новите министри Няма разколебаване в позицията на България за Унгария, заяви вицепремиерът

ДДС при отдаване на имот под наем

Цецка Цачева се срещна с главния прокурор на Бавария Акцент на разговора им бяха двустранното сътрудничество по наказателни дела и прилагането на Европейската заповед за арест

Проблеми в растежа на детето издават куп болести 2/3 от малчуганите с отклонения у нас не се лекуват

Премиерът на Малта: Европейските лидери са почти единодушни, че трябва да бъде проведен втори референдум за Брекзит

Две условни присъди за смърт на „Хемус“

Нинова: Борисов делегитимира решението на кабинета за Унгария с думите, че то няма правна сила и е за някой ден

Министър Петя Аврамова: Приоритетите ми в работата ще бъдат ефективност, качество и контрол

Цветанов: Нанков да остане зам.-министър, „за да се продължи работата по тол системата примерно и по всички останали програми“

Драгомир Стойнев: Оставката на третия кабинет на Борисов ще отприщи процеса по оздравяване на държавата

Валентин Радев: Ще се върна в НС, ще бъда отново член на Комисията за отбрана и вътрешна сигурност

Премиерът Борисов: Изразихме ясно позицията си в подкрепа на Унгария с гласуването на нашите евродепутати (ВИДЕО) Вчерашното решение на кабинета е било, ако се стигне до вот за задействане на санкциите

Новият министър на вътрешните работи Младен Маринов: Преди всичко ще спазвам приемствеността

8 години затвор за 16-годишния Иван, убил малката Никол

Откриха имане в дома на студент по археология

ЕК с нов пакет от мерки срещу укриването на данъци

Европейската комисия представи днес пакет от мерки за прозрачност в данъчното облагане като част от борбата си с избягването на данъци от предприятия и вредната данъчна конкуренция в рамките на ЕС.

Основен елемент е предложение за въвеждане на автоматичен обмен на информация между страните-членки във връзка с техните данъчни становища. Към момента се обменят твърде малко данни, като държавите сами преценяват дали дадено данъчно становище може да бъде от значение за другите в ЕС.

Комисията предлага да се премахне възможността за преценки и интерпретации, като вече страните-членки ще трябва автоматично да обменят информация за данъчните становища – на всеки три месеца националните данъчни органи ще трябва да изпращат кратък доклад до всички страни членки за всички трансгранични данъчни становища, които са издали.

„Компаниите разчитат на сложността на данъчните правила и на липсата на сътрудничество между страните членки, за да прехвърлят печалби и да свеждат до минимум данъците, които плащат”, се посочва в официалното съобщение на ЕК.

„Толерантността към предприятията, които избягват плащането на дължимите данъци, и към режимите, които им позволяват да правят това, е изчерпана. Трябва да възстановим връзката между мястото, където компаниите наистина реализират печалбите си, и мястото, където те са данъчно облагани“, посочи еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.