Хасан и Ибрахим свирят в Карнеги Хол

Близнаците виртуози от Шумен Хасан и Ибрахим Игнатови ще свирят на сцената на легендарната Карнеги Хол в Ню Йорк. Двамата са спечелили първи места с индивидуални изпълнения и второ място като клавирно дуо в престижния конкурс за таланти American Protege. Класирани са сред 640 изпълнители.

Братята кандидатствали със свои видеоклипове. Във вторник вечерта получили потвърждение и покана за участие в концерт на победителите на 23 май на прочутата сцена, каза баща им Денис Игнатов пред "Труд". "Още сме в еуфория, не е ясно как ще съберем средства за участие", признава родителят. Другата алтернативна дата е 19 декември.

Условието било талантите да изпратят изпълнения с продължителност до 7 минути. Хасан участвал с Токата от Пиер Санкан, а Ибрахим с произведение на Родион Шчедрин. Като пиано дует изпратили видеклип на Рапсодия Вардар на четири ръце, която изпълняват великолепно.

Ако братята съберат средства и стигнат до бленуваната от много таланти сцена, със сигурност ще осъществят желанието на много наши емигранти в САЩ да ги чуят на живо. Веднага след успеха им на детската Евровизия миналата година в интернет се появиха призиви за гостуване.

След успеха в Малта се сбъднаха много желания на 11-годишните таланти от Шумен. Домът им вече е като малко музикално училище, казва бащата. Фондацията на Димитър Бербатов и щедри дарители от страната и чужбина закупиха две пиана и един роял. Децата репетират неуморно на професионалните инструменти. Вече имат и повече часове по музика в училището по изкуствата СОУ"Сава Доброплодни". Финансира ги община Шумен. Преподавателката им Маринела Маринова каза, че в момента трескаво се подготвят за съвместен концерт с Плевенската филхармония идната сряда, предстои и международният конкурс "Панчо Владигеров" в Шумен от 29 април до 10 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини