Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Kралското семейство показа снимки от кръщенето на малкия принц Луи

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 юли 2018

150 млн. лева за земеделска техника по програмата за развитие на селските райони

„Финансовите средства, които са предвидени за първия прием по мярка 4.1. „Инвестиции в земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. са 150 млн. евро. Проектите могат да бъдат за закупуване на земеделска техника или други дълготрайни материални активи.”

Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на информационна среща със земеделски стопани за директните плащания по кампания 2015 година. Той обяви, че приемът на документите ще започне в началото на месец април и ще продължи два месеца. За проекти свързани само със закупуването на земеделска техника, приемът ще бъде 5 седмици, а в случаи, че има и съпътстващи дейности, като строително – монтажни работи, то приемът ще бъде 8 седмици, поясни зам.-министърът.

По критериите за ранкиране на проектите, тези които ще бъдат изпълнявани в Северозападна България ще получат допълнителни 8 точки, а тези, които бъдат изпълнявани и в селски региони, ще получат допълнително още 8 точки. Така сборът им ще бъде над минимално изискваните за допустимост, което е 10 точки на проект, заяви зам.- министър Грудев. „По този начин Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. ще се превърне в допълнителен инструмент за увеличаване на инвестициите в региона“, каза още той.

„Призовавам земеделските стопани да бъдат активни при подаването на документите и да не изчакват последният възможен момент, тъй като това може да доведе до струпване на хора” заяви заместник – министър Васил Грудев. По отношение на директните плащания той припомни на земеделските стопани, че през тази година те ще могат да ги получават, само ако имат валидно правно основание за заявените площи. Друга новост при директните плащания е и изискването бенефициентите да бъдат активни фермери.

На срещата, която се проведе днес в гр. Враца присъстваха над 150 земеделски производители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.