Посланикът ни в Тунис: Убити са 22 души

22 души са убити при атаката в Тунис. Нападателите са били трима. Единият е избягал. Това сочат данните до момента, заяви пред Нова тв посланикът на България в Тунис Михаил Николовски по повод нападението на музея "Бардо".

Кризата е разрешена. От всички убити 7 са чуждестранни граждани, 2-ма - от силите за сигурност в Тунис, другите двама са терористи, заяви Николовски.

"Нападнали са музея и са опитали да влязат в парламента, но са били разкрити от силите за сигурност поради различния тип оръжие. Ранени са около 17 души. Те са закарани в болница. Сред тях има италианци, поляци, испанци и една японка. Засега не се съобщава националността на убитите. Засега обаче няма данни за български граждани, които да са пострадали при инцидента”, посочи посланикът.

По думите му вчера в медиите била пусната заплаха срещу реда в Тунис по повод задържаните затворници, свързани с терористичната организация „Ал Шария”. Засега обаче никой не е поел отговорност за трагичните събития.

Припомняме, че атакуваният музей се намира в непосредствена близост до сградата на парламента в столицата, където депутатите обсъждаха закона за борба с тероризма. Народното събрание е било незабавно евакуирано, районът е обграден от спецчасти.

По време на нападението е имало около 100 туристи в сградата на музея. Според министерския говорител Мохамед Али Ароуи "по-голяма част от туристите са били евакуирани".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят