Цветанов: РБ ще подкрепи ГЕРБ за кмет в Сърница и ще има общо мнозинство от съветници

Реформаторският блок ще подкрепи ГЕРБ за кмет в Сърница и ще имаме общо мнозинство от съветници. Изборите в Сърница могат да зададат модела, по който ще са изборите през есента. Това заяви председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов на брифинг в парламента. „Беше договорено, че всяка от формациите ще има свое решение за участие. Когато на местни избори имаме кандидат и един от тях отива на балотаж, третия, четвъртия или петия, ще подкрепяме съответния кандидат“, обясни Цветанов, съобщават от партията.

Според заместник-председателя на ГЕРБ общите действия на двамата кандидати за кмет на Сърница от ГЕРБ и Реформаторския блок са показателни, че опонентите в предизборната кампания могат да си стиснат ръцете и да покажат, че на балотажа могат да работят съвместно. Цветанов обясни, че това, което се случва при разпределението на общинските съветници показва как ще бъде формирано мнозинството и ще може да се очертае перспективата и бъдещето на най-младата община в България.

„Това, за което разговаряхме днес е за оставащите дни двамата опоненти съвместно да обиколят всички населени места в общината, за да разяснят на хората, че ГЕРБ и РБ ще работят съвместно за бъдещето на Сърница“, обяви той. Цветан Цветанов заяви още, че това е първа стъпка и добра стратегия за предстоящите местни избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини