Уволняват охранителите, пребили до смърт човек във варненския мол

Тримата охранители, които в събота пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров, ще бъдат уволнени. Стартирана е процедура за дисциплинарното им отстраняване, съобщават Дарик, позовавайки се на информация от Гранд Мол Варна.

Дисциплинарно е уволнен и началникът на смяната по време на инцидента на 14 март.

Информацията потвърждава Ивелин Петров, мениджър сигурност в „Джи ем секюрити“.

Междувременно стана ясно, че охранителната фирма е регистрирана на същия адрес с фирмата собственик на търговския център, а управителите на мола и „Джи ем секюрити“ са баща и дъщеря.

За роднинската връзка информира сайтът Варнаутре, който публикува извадка от Търговския регистър. От справка в него става ясно, че едноличен собственик на капитала на "Джи ем секюрити" е "Оркид мениджмънт България" ЕООД. Седалището и адресът на управление са регистрирани на адрес ул. "Андрей Сахаров" No 2 Гранд Мол, ет. 2, административен офис.

Едноличният собственик на "Оркид мениджмънт България" пък е "Белпорт Корпорейшън - фирма регистрирана в Сейнт Винсент и Гренадини. Като управители са посочени Ярон Шама и Маи Мирецки.

Дружеството-собственик на Гранд Мол пък е "Оркид Мулти Комплкес - Варна" ЕООД. И тази фирма е със седалище и адрес на управление ул. "Андрей Сахаров" No 2 Гранд Мол, ет. 2, административен офис. Единият от управителите е също носи фамилията Мирецки, различно е малкото му име - Офер. Освен Офер Мирецки като управител в това дружеството е записан и Гай Нисим Мейохас. "Оркид Мулти Комплкес - Варна" също е регистрирана в Сейнт Винсент и Гренадини.

Побоят е бил нанесен в служебен коридор на търговския център. От записите на камерите за видеонаблюдение обаче не ставало ясно дали Петров е бил доведен в служебния коридор, за да му бъде нанесен побоя, или е бил открит там от охранителите, причинили смъртта му.

Тялото на починалия е намерено пред един от големите магазини в мола в събота, а аутопсията е направена чак в неделя. Затова първоначално съобщената версия гласеше, че той е починал от мозъчен инсулт.

Вчера Варненската Окръжна прокуратура съобщи, че арестуваните за убийството първоначално са били петима. Двама от тях по-късно са били освободени. Останалите са били задържани за 72 часа, като предстои да бъде определена мярката за неотклонението им., Срещу задържаните е повдигнато обвинение за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини