Кадиев: Паркирането в столицата трябва да е на двойно по-ниска цена

Цената на паркирането в столицата трябва да е двойно по-ниска. Това заяво пред bTV депутатът и дългогодишен общински съветник в СОС Георги Кадиев

„Столична община е престъпник по отношение на парите от паркиране и ако имаме действаща прокуратура, тя би трябвало да се самосезира. Цената на паркирането е такса, която би трябвало да отива изцяло в бюджета на Столична община, но вместо това отива в фирмата „Градски транспорт", което е незаконно”, каза Кадиев.

Той съобщи, че печалбата от паркирането в столицата е 22 милиона лева годишно, разходите са 11 милиона, което на практика означава ,че цената за хората трябва да е двойно по-ниска, за да се изравнят приходите с разходите от паркирането.

„Таксата за паркиране всъщност е нов данък за жителите и гостите на София. С предложената промяна в закона, се дават изключително права на Столичния общински съвет и той може да определя колкото си иска цена на паркиране, без да може някой да го контролира”, смята депутатът.

„Синя зона в София има от 1991 година, идеята винаги е била да се събират пари от нея и да се правят паркинги, но това досега не се е случвало”, каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини