Ето кой е заподозреният за атентата в Страсбург Посещавал е радикални ислямистки кръгове

Стрелецът в Страсбург е трябвало да бъде задържан тази сутрин

На 12 декември 2018 да почерпят

Френската прокуратура започва разследване за тероризъм в Страсбург

Още един загинал след стрелбата в Страсбург 7 са тежко ранените, 4 - леко пострадалите

Стрелецът в Страсбург още не е заловен Официална информация от местните власти: ранените са 10

Престрелка в близост до коледния базар в Страсбург, има един загинал и трима ранени (ВИДЕО)

Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

Смог ваканция въвеждат в училище Децата с хронични респираторни проблеми ще могат да си остават вкъщи, според една от мерките на МОН

871 млн. лева са необходими за укрепването на всички свлачища в страната

1851 са регистрираните към края на 2014 година свлачища с обща площ 209 хил. дка, което представлява 0.2% от територията на страната. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в ефира на БНР. 1159 от тях се намират в урбанизирани територии. Това са опасни свлачища, които пряко застрашават домовете на хората, информира той. Останалите 692 са по републикански и общински пътища и в земеделски земи.

Информацията се променя ежедневно, само от началото на 2015 до сега са регистрирани 28 нововъзникнали свлачища, съобщи зам.-министър Нанков.

Предотвратяването на щетите от свлачищата зависи от максимално бързите действия на всички компетентни институции при наличие на съответното финансиране. МРРБ е описало стриктно реда и отговорностите за геозащитна дейност, основният проблем е в сериозния дефицит на средства за такъв тип дейности, каза той. За укрепването на най-спешните свлачища в страната, тези от първа категория, са необходими около 500 млн. лева, а за укрепването на всички свлачища за периода 2015-2020 година – над 871 млн. лева, допълни зам.-министърът.

По бюджета на МРРБ за 2015 година има само 1,280 млн. лева, от които 750 хил. лева са за мониторинг и регистриране на свлачищните процеси. Този ресурс е крайно недостатъчен, затова търсим и други източници на финансиране, включително от европейските фондове, заяви Нанков.

Той обясни, че са подадени необходимите документи за финансова помощ от фонд „Солидарност“ за справяне с част от щетите от бедствията от тази и миналата година, като част от тях ще бъдат за укрепване на свлачища. Друг източник е Оперативна програма „Околна среда“, по която през новия програмен период ще се отпуснат близо 40 млн. лева за укрепване на проявени свлачища по републиканската пътна мрежа и в населените места.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.