Линдзи Вон спечели 19-и кристален глобус, изравни рекорда на Стенмарк

Линдзи Вон спечели малкия кристален глобус в супергигантски слалом, след като зае първото място в последния старт в дисциплината за сезона, който се проведе във френския зимен курорт Мерибел, предаде Ройтерс

30-годишната американка прибави 19-и трофей от Световната купа в кариерата си и изравни рекорда на шведската легенда Ингемар Стенмарк.

С днешния успех Вон изравни още един рекорд - за най-много малки световни купи в Супер-Г. Тя вече има пет, с колкото са още Катя Зайцингер, Херман Майер и Аксел Лунд Свиндал. Останалите трофеи на американката са четири големи кристални глобуса, седем в спускането и три в комбинацията.

Вон записа 67-а победа в кариерата си и oсма през сезона, като ще бъде номер 1 по този показател, тъй като преди последните две състезания Ана Фенингер е втора с пет, предава "Дневник".

Именно между американката и австрийката беше битката за трофея в Супер-Г. Преди днешния старт Вон имаше само осем точки аванс.

Фенингер затрудни максимално съперничката си, след като се спусна за 1:08.19 мин. Вон обаче отговори с блестящо каране и изпревари лидерката в генералното класиране с 0.49 сек. Така в крайното класиране в дисциплината американката завърши с 28 точки аванс на върха.

Тина Мазе финишира трета в днешното състезание с време 1:08.50 мин. и завърза още повече интригата в битката за големия кристален глобус.

Словенката изостава с 32 точки от Фенингер преди последните два старта за сезона - слалома в събота и гигантския слалом в неделя. Австрийката обаче по традиция не кара в най-техничната дисциплина, докато Мазе има добри резултати и в двете. Все още не е ясно дали настоящата носителка на отличието ще се пробва в събота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт