На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Десислава Танева: 2,3 млрд. евро за България до 2020 г. за развитие на селските райони

Оперативната програма за развитие на селските райони (ОПРСР), по която България ще получи 2,3 милиарда евро до 2020 г., ще се отвори до края на март, обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева в Пловдив, където откри семинар на тема „Иновации и земеделие в Израел“.

Министър Танева обаче уточни, че в първия прием по новата ОПРСР не е включено финансиране за напоителни съоръжения, тъй като едва в края на юни ще е готов анализът на Световната банка и ще се набележат нужните реформи в сектора.

„Земеделските производители ще могат да кандидатстват едва през есента за подкрепа в хидромелиоративни дейности“, декларира Десислава Танева. Според нея това не е пречка за тях, това не е пречка за земеделците и не противоречи на обявеното за приоритет развитие на зеленчукопроизводството.

Над 1 млрд. евро по ОПРСР са за подобряване конкурентоспособността на земеделските стопанства, допълни министър Танева, която обаче не се ангажира с конкретен отговор дали това ще намали вноса на чужди плодове и зеленчуци в България и с какъв процент.

Десислава Танева откри научния форум в Аграрния университет заедно с посланика на Израел у нас Шаул Камиса Раз и ректора на АУ-Пловдив и бивш земеделски министър проф. Димитър Греков.

„България има огромен потенциал, а Израел разполага с научните технологии и може да помогне за истинска революция не само в българското земеделие, но и в икономиката като цяло“, заяви пред участниците в семинара Негово превъзходителство Шаул Камиса Раз. Зам.-генералният директор на Министерството на земеделието на развитието на селските райони на Израел Ицках Бен-Давид пък направи презентация на тема „Земеделието в Израел. Къде научно-изследователската и развойна дейност среща националните нужди“. Експерти от израелските компании „Нетафим“ и „Панхим“ пък представиха в Пловдив постиженията си в областта на напояването и хидромелиорациите и споделиха своя водещ опит в оранжерийното производство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.