ГЕРБ: Няма политически натиск върху демократичните права на жителите на Сърница

ПП ГЕРБ категорично отхвърля твърденията за политически натиск върху демократичните права на жителите на Сърница. Заявяваме, че ПП ГЕРБ никога не е имала и няма да има потиснически подход към българските граждани. Срещите между представители на ГЕРБ и жителите на Сърница, или която и да е друга община, целят единствено да разговаряме с хората и да установим техните потребности. Категорично не са отправяни заплахи или политически нападки към жителите от наша страна. По никакъв начин не е засягана темата за политическа принадлежност или предстоящи избори по време на разговорите между представителите на ДГС „Селище“ и жителите на селото. Действията са предприети от името на ръководителя на стопанството единственото в тази му роля, за да защити институцията, която представлява.

Постройките в село Селище, които са собственост на Държавно горско стопанство „Селище“ и са отдадени под наем, използват общ трафопост. При разглеждане на разходните фактури на стопанството е забелязано завишаване на сметките за електроенергия. Извършена е проверка, която показва, че въпросният електромер, който е общ, е изправен. Докладвано е обаче, че разходът се дължи на консуматори, които не са собственост на стопанството. Именно заради това е отправена молба към живущите в Селище не да си търсят алтернативен източник на ток, както бе заявено, а да открият свой електромер, с отделна партида, независима от ДГС “Селище“. Токът не е спиран и няма да бъде спрян на 20 март 2015 година. Срокът в писмото е зададен, за да бъде открита отделна партида от живущите до тази дата.
Изказването,че жителите на село Селище са „уличени, че на първия тур са подкрепили кандидата на ДПС и получават писмо“ подчертано нарушава правилото за тайна на вота на българските граждани и подвига множество въпроси относно кой и как контролира вота на хората в Сърница. Спекулациите по темата говорят за недобронамерна злоупотреба не с правата, а с отговорностите на всички български граждани – а именно сами да покриват собствените си разходи. Твърденията, че спираме тока на хората заради политически амбиции, са абсурдни и провокират напрежение сред българските граждани. Подобни манипулации броени дни преди балотажа в Сърница показват слабост на политически аргументи от страна на опонентите ни.

Подчертаваме, че по време на разговорите си с хората, ГЕРБ не употребява езика на омразата, не манипулираме общественото мнение с нападки към политическите ни опоненти, а запознаваме гражданите със собствените си политики. Призоваваме за аргументиран дебат в името на спокойствието и демократичните права на жителите на Сърница и на всички български граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини