Акционери в ЦСКА: Ще подадем оставки, ако не станем шампиони, очакваме същото и от Стойчо

Един от основните акционери в ЦСКА - Юлиан Инджов, обяви на пресконференция, че очаква Стойчо Младенов да си подаде оставката, ако в края на сезона отборът не е шампион. За същото говори Ивайло Манджуков, които също като Инджов налива пари в клуба.

"Искаме да заявим основната цел на клуба - първото място в "А" група, за която заявяваме, че ако спортно-техническият щаб и ние не направим всичко възможно, след завършването на първенството ние ще си подадем оставката и ще очакваме същото от спортно-техническото ръководство. Не говорим за смяна на Стойчо Младенов в момента - напротив, ние очакваме от хората в треньорския щаб да изпълнят задачата си, която е титла. Така както от нас, акционерите, се очаква да помогнем на клуба да изкара безпроблемно първенство във финансов аспект - плащане на заплати и покриване на изискванията за получаване на лиценз, така очакваме същото и от треньорското ръководство", заяви Юлиан Инджов.

Той призова и феновете да изразят своето мнение по въпроса: "Очакваме от привържениците, които дойдат на стадиона за мача с Берое, да кажат какво искат - титла или един посредствен отбор."

"Искаме да потвърдим, че предстои преструктуриране на акционерния капитал - заяви Инджов. - По отношение на бюджета, ако бъдат изпълнени целите, заплатите ще са заслужени, ако не се изпълнят целите, както е в бизнеса трябва да се каже, господа не успяхме да се справим".

“Искам да уточня, че присъствам тук не просто като член на УС, а основно като оторизиран представител на Петър Манджуков, който се явява и мой баща. Още веднъж ще повторя думите, които той изрече пред медиите през изминалите седмици. Поради по-напредналата си възраст той няма възможност и желание да отделя от времето си за ЦСКА. За в бъдеще той няма да участва както оперативно, така и като финанси в бъдещото развитие на клуба”, коментира Ивайло Манджуков оттеглянето на баща си.
“Водят се разговори за акционерно преструктуриране. Целта на това преструктуриране е финансовото и спортно-техническо заздравяване на ПФК ЦСКА, за да може постигнатите резултати от настоящия екип до момента да бъде доразвито, за да може клубът да се развива. Присъединявам се към всичко, което г-н Инджов каза. Не е етично и не е професионално да коментирам каквото и да било, защото нямам правомощия. Мажоритарен собственик продължава да е г-н Александър Томов”, добави бизнесменът.

“Поводът на тази пресконференция не е да коментираме спортно-техническото състояние. Функциите ми в клуба са точно формулирани и не обхващат спортно-технически аспект и аз няма как да отговарям по тези въпроси. В момента не мога да коментирам заплати и финанси, защото преструктурирането все още не е факт. Няма смисъл да говоря сега неща, които трябва да защитавам после. Аз съм отговорен човек и не обичам да говоря празни приказки”, продължи той.

“По отношение на отпуснатия кредит от г-н Петър Манджуков към ЦСКА, не мога да ви информирам, защото нямам ясна и категорична представа какво ще се случи. Мога да ви уверя, че няма да допуснем този кредит или заем да навреди на клуба и да създава проблеми от финансово-оперативен характер или да бъде някаква пречка за развитието на клуба или на това, което клуба гони като цели”, завърши Манджуков.

В момента текат разговори с Юлиян Инджов и Ивайло Манджуков за увеличаване на техния дял, обяви мажоритарният собственик Александър Томов, който обаче не пожела да навлиза в детайли.

"Тук сме за продължение на едно свято дело - осигуряване на бъдещето на ЦСКА. Предстои преструктуриране на акционерния капитал. Господин Юлиян Инджов и неговото семейство са български индустриалци. Аз съм им много благодарен, че помагат на ЦСКА. През далечната вече 2013 г. казах, че мечтая да има повече акционери в клуба. В близките дни трябва да завършим това, което сме започнали. Аз не напускам клуба, но бих искал по-рядко да ме виждате. Номинирам съм за председател на Българската социалдемокрация. Трудно ще ми бъде да съвместявам толкова отговорни длъжности. Отново повтарям, че не напускам клуба, ще продължа да помагам и финансово. Рано е все още. Нека да не коментираме нещо, което предстои. Чисто законно и юридически трябва да направим и акционерно събрание и след това ще можем да говорим. Щастлив съм, защото сега виждам светлина за ЦСКА. Нашата обща цел е шампионската титла", каза Томов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт