Прокуратурата откри още жертви на гардовете биячи от мола

Тримата охранители от варненския Grand Mall, които бяха арестувани за убийството на 52-годишния Нягол Петров, и друг път са участвали в побои над клиенти на търговския център. Това заяви прокурор Милен Славов, по чието искане окръжният съд във Варна вчера наложи на гардовете най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 20-годишният Цветан Маринов, 22-годишният Красимир Димитров и 25-годишният Ангел Николов миналата събота пребиха до смърт страдащия от шизофрения Нягол в служебен коридор в мола. Според съдебно-медицинската експертиза той е издъхнал от тежка гръдна травма и перфорация на белия дроб.

Имаме свидетелски показания и от други потърпевши, бити от гардовете точно в тази смяна, категоричен бе Славов, но отказа да уточни колко са жертвите на агресивните охранители. Адвокатите им безуспешно атакуваха работното обвинение за умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Те настояваха, че става дума за убийство по непредпазливост и клиентите им трябва да излязат под домашен арест или гаранция. Ангел не пророни дума пред съдия Светозар Георгиев, докато Цветан и Красимир помолиха да не ги праща обратно в ареста.

"Имам годеница, ще бъда на разположение на съда", опита да умилостиви съдията Красимир, който единствен не скри лицето си от камерите и дори се усмихваше. "Няма запис от камера, който да показва личното му участие в побоя. Но е имало свидтели, например началникът на смяната", каза адвокатът на Красимир Иван Томов. Преди ден от мола съобщиха, че началникът на смяната биячи е уволнен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право