Експертиза протака делото срещу Eмилия Масларова

Делото срещу бившия социален министър от тройната коалиция Емилия Масларова бе отложено за пореден път заради забавена строително-техническа експертиза. Тя бе назначена повторно от Софийски градски съд, тъй като се оказа, че първата е била изготвена от некомпетентни вещи лица.

Новото проучване, което трябва да посочи колко струва ремонтът на социалния дом в Стара Загора, пак затрудни експертите. За втори път днес те обясниха пред съда, че не са готови със заключението си.

“Експертизата има сложен и обемен характер. Забавихме се с огледите. Аз имах сериозни здравословни проблеми, които възпрепятстваха работата ми”, каза един от специалистите. По искане на прокуратурата съдът даде срок на вещите лица да приключат с експертизата най-късно до 18 май т.г.

Делото срещу Масларова се точи вече пета година. В продължение на година и половина то бе замразено заради отсъствието на съдия Димитрина Ангелова, която бе в отпуск по майчинство. Бившата социална минстърка е подсъдима за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери. Според обвинителния акт тя заедно със семейния си приятел и управител на фирма "Стара Загора 2007" Венцислав Драганов и техни помагачи са присвоили 11 млн. лв.от отпуснати близо19 млн. лв. за ремонта на сградата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право