Виж кандидатките за "Кюстендилска пролет 2015"

49-ият конкурс на „Девойка Кюстендилска пролет 2015” ще се проведе на 20 март от 18:30 ч на пл.”Велбъжд”. Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира от 1966 година. Изборът се провежда в три кръга - официални тоалети, спортно облекло и единствения по рода си в България тур с народни носии. Участничките, които ще дефилират тази година са 12 на брой и са на възраст между 16 и 22 години, съобщават от Община Кюстендил.

В празничната програма ще вземат участие звездите на „ X-Factor 2014” - СЛАВИН Славчев, НЕВЕНА Пейкова и МИХАЕЛА Маринова, както и любимците на тийнейджърите VenZy , Били Хлапето, Прея, Алекс & Влади, и “ Балет NOVA ”, а водещи на програмата ще бъдат две от звездите на Българското кино, телевизия и театър Елена Петрова и Калин Врачански. 

Съобразно регламента на конкурса, журито ще бъде обявено по време на самия спектакъл.

Момиче на публиката ще бъде избрано чрез SMS – гласуване, всеки, който иска да даде своя глас може да го направи на кратък номер 1925, с текст: буква P и номера на момичето фаворит. Гласуването е неограничено и ще продължи и по време на спектакъла. Цената на едно съобщение е 1.20 лв. с ДДС.

Победителката в „Девойка Кюстендилска пролет 2015” ще получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката по 850 лв. Всички участнички ще получат от община Кюстендил, като подарък и официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки. 

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет“ ще продължат на 21 март от 11:00 часа на пл. „Велбъжд“, където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци, а в празничната програма ще участват тракийският славей на българската народна музика Славка Калчева и танцьорите на Ансамбъл „Пирин“. Празнична програма ще има и от 12:00 часа на сцената в лесопарк „Хисарлъка“, където ще участват състави от Община Кюстендил.     

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица