Заря издаде най-издирваната банда в Сливенско: Крали, яли, пили и се веселили

Разгул и заря издадоха най-издирваната банда в Сливенско. Арестувани са шестима престъпници, които извършили над 50 кражби от електропреносната мрежа, поставяйки под реална опасност живота на цели села.

Щетите са огромни, бандата е откраднала и продала хиляди метри проводници, собственост на EVN и общините. Полицаите изчисляват, че престъпниците са спечелили най-малко 150 000 лв., но това е върхът на айсберга. Начинът, по който ги изхарчили, довел до залавянето им.

Групата е от малкото котленско село Градец. След всеки удар престъпниците не се стърпявали и вдигали зашеметяващи купони. Наемали оркестри и танцьорки, поръчвали чевермета, най-скъпите питиета и проститутки.

Върхът на тридневните празненства била празничната заря, която осветявала целия балкан. Точно илюминациите и неспирните пищни джамбурета в бедното село насочили полицаите към престъпниците.

Има данни, че групата е действала и в Старозагорска област. Там пък след удар обичали да ходят по казината. Последната кражба е извършена на 10 март в балканското село Бяла паланка по време на най-свирепата снежна буря.

Групата остави още няколко села без ток, крадейки 3 километра жици, включително и от уличното осветление.

Окръжният съд в Сливен остави в ареста трима от бандата - тартора Марин Г., на 33 г., и двама негови съучастници. Марин е осъждан многократно за кражби, но в момента е на свобода. Краде от дете, като се разнообразява с отмъкването на домашни животни и бензин.

Шайката ще бъде конвоирана и до Ямбол, където също има данни, че е вършала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини