Томислав Дончев: Това, което върви в медийното пространство за сделка с Виваком, не е вярно

Вицепремиерът по икономиката Томислав Дончев обяви, че това, което върви в медийното пространство за сделка с телекомуникационната компания "Виваком" не е вярно. По-рано стана ясно, че компанията е продадена.

На въпрос на водещата в "Лице в лице" по bTV какво се случва с компанията, собственост на Цветан Василев, Дончев обясни, че знае, но не може да каже. "Всичко около наследството на КТБ е притеснително. Има разлика между това, което знам и което мога да ви кажа", каза Дончев.

Компанията LIC33 обяви в официално съобщение, че придобива мобилния оператор "Виваком" и "други водещи компании в България". Дружеството, което се представя като фирма, "обединяваща инвеститори от ЕС, специализирани по операции на нововъзникващите пазари и изпаднали в затруднено положение", посочва в съобщението си, че става мажоритарен собственик на "Виваком".

В него се казва, че "предишният собственик" окончателно е продал активите "срещу ангажимента на инвеститора да рефинансира всички дългове към различни банки". Първоначалната оценка на задълженията, които трябва да бъдат поети, е 900 млн. евро.

Сделката щяла да стане факт, ако бъде одобрена от антимонополните органи в страната. Според купувача вече започнали усилия по рефинансиране на задълженията и преструктуриране на компаниите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес