Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Спортното министерство с разяснения за провеждането на Европейската младежка конференция

Испания наложи вето върху проекта за декларация на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София

Шефът на ОЗХО: Веществото, с което са били отровени Сергей и Юлия Скрипал, може да е направено във всяка една страна (ВИДЕО)

Мъж изпуши цигара и се простреля в главата (обзор) "Съжалявам" написал търговецът на коли в бележка, намерена в стаята му

Затягат контрола върху сиренето менте Забраняват на мандрите да правят имитиращи продукти в същите помещения

Пътничка бе глобена с 500 долара за внасянето в САЩ на безплатна ябълка, получена в самолета

Министър Ананиев: Очакваме да седнем на масата и да продължим диалога с общопрактикуващите лекари

40 млн. лв. да плати държавата за „Корал“ искат „зелените“ За пореден път опитват да изгонят от България ключов инвеститор

И съдът показа бюлетините от аферата „Костинброд“ (Обзор)

Две години след като прокуратурата сензационно показа бюлетините от аферата „Костинброд“, вчера това стори и съдът. Всички иззети 350 хил. изборни книжа бяха предявени на единствения обвиняем – бившия главен секретар на Министерския съвет (МС) от кабинета „Райков“ Росен Желязков.

Заради това заседанието по делото срещу него не се проведе, както е обичайно в съдебната зала, а в гаража на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ), където се съхраняват палетите с бюлетините.

Изборните книжа бяха иззети от печатница „Мултипринт“ в Костинброд ден преди парламентарните избори през 2013 г. Желязков бе подведен под отговорност, че не е упражнил контрол върху администрацията на МС, която трябвало да проследи дали в печатницата изпълняват задълженията си да изработят само необходими за изборите брой бюлетини. Според прокуратурата откритите 350 000 изборни книжа били годни за експедиция и извън договорената бройка.

Въпреки предявяването им в гаража днес нито една от страните в процеса не поиска палетите да бъдат разпечатани. Затова настояха само двете съдебни заседателки. Наложи се съдия Ани Захариева да прескочи загражденията и да разопакова прашните палети. Тя отвори избран от съдебна заседателка кашон с надпис „Хамали“ и извади няколко бюлетини от него. Оказа се, че са прилепени по три, четири и шест, а не по 50 в кочан, както изисква Изборният кодекс.

На следващото заседание, насрочено за 15 април, Желязков ще даде обяснения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.