Щангистите тръгват за две титли в Грузия

Щангистите ще гонят поне две титли на европейското в Грузия от 11 април, начерта целите треньорът на националния Иван Иванов. Олимпийският шампион определи състезателите за шампионата в Тбилиси - ще заминат 8 мъже и три жени.
„Нашата цел е поне да не отстъпим от позициите на предишното европейско и мисля, че имаме сили за това - заяви Иванов. - Важното е, че нямаме проблеми с контузии и всички са здрави. Неведнъж досега казах, че ще заминат само тези, които могат да влязат в шестицата. И се надявам това да се случи.“

На европейското в Израел преди година нашите спечелиха две титли - Иван Марков (85) и Ивайло Филев (62), взеха още сребро и 3 бронза. Двамата отново са в отбора, останалите са Асен Мурадов и Ферди Назиф (кат. 56 кг), Владимир Урумов и Стоян Енев (62), Деян Минчев (69), Демир Демирев и Александър Димитров (77). При жените в тима са 15-годишната Надежда Мей (48) - дебют при жените, Мая Иванова (53) и Милка Манева, за която ще се решава в последния момент в коя категория да вдига - 63 или 69 кг. Втората дилема за треньора е кой да отпадне от тримата в кат. 62 кг при мъжете.
Националите направиха контролно състезание на завършилия в Сливен първи кръг от републиканското във всички възрасти. Участваха 420 от картотекираните 490 състезатели.

„Радващо за нас е, че в сравнение с миналата година щангистите на републиканското са със 150 повече“, доволен е президентът на федерацията Неделчо Колев.

Той информира, че е имал среща с треньори в клубовете, на които е разяснил реда за даване на проби за допинг, каквито ще започне да взема българската лаборатория. Това ще се прави с цел тестване на голям брой спортисти от всички спортове, което е част от процедурата по лицензиране на лабораторията. Националите вече дадоха проби на пратеници на Световната антидопингова агенция (ВАДА) - първа за тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт