Очакват се валежи от дъжд и сняг, температурите до 8°

До обяд, все още на места, главно в Централна България ще превалява сняг. От запад облачността ще се разкъсва и намалява, в западните райони до предимно слънчево. В следобедните часове в източните райони ще превалява дъжд. Там и северният вятър ще се усили – до умерен.

Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН

Над Черноморието ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, главно в следобедните часове. Максималните температури ще са между 6° и 8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В планините ще бъде облачно, до обяд все още с валежи от сняг, но през деня от запад на изток валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен и временно силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 9°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл