Местан: Стратегията е ДПС да бъде представено като универсалното зло

"Стратегията е ДПС да бъде представена като универсално зло, за да бъдат оправдани всички репресивни действия срещу нас", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред Нова ТВ.

Скандалите около местните избори в новата община Сърница продължават. Лютви Местан обясни индиректно на ГЕРБ що е то страдателен залог заради тяхната декларация от вчера. "Написали са "са били уличени" - това е страдателен залог. Декларацията им е смешна", коментира лидерът на ДПС. После за пореден път отсече, че никой няма право да спира тока на хората, като, според него, е направил служител с фамилия Чолаков. Местан разкри, че сред хората останали без ток посред зимата има и болен от рак.

"Получихме урок по политическа култура и отговорност от жителите на Сърница. Имаше почти сто процента участие. Резултатът обаче беше доста неприятна изненада за политическите ни опоненти от ГЕРБ и Реформаторския блок, защото кметовете на Сърница, Побит камък и Медени поляни са техни. Не чуха призива ни, да оставим Сърница да реши кой да бъде кмет. Часовникът, който подарихме, символизира новото летоброене на община Сърница. Ние сбъднахме мечтата им да се обособят в отделна община", заяви Местан.

Водещият Виктор Николаев го попита дали този дар няма да бъде възприет като рушвет. "Родопчанинът не може да бъде купен, това ще е обида за тези хора. Има политическа сила, която превърна в своя кауза тяхната мечта. Сърница - Велинград е 48 км, но разстоянието не се измерва в километри, а във време. Тези хора пътуват 2 часа през зимата", отговори Лютви Местан.

Лютви Местан коментира и изявлението на президента за референдум. "Каква новина, ще има референдум и той ще е насочен срещу ДПС!", възропта партийният лидер. Той се обяви категорично срещу задължителното гласуване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини