Миков: Подаването на оставката на Георги Първанов е един фарс и хората го усещат

ГЕРБ генерира постоянно недоверие. Очевидно е, че става въпрос за договорка зад гърба на хората. Реакцията на АБВ го доказва. Подаването на оставката на Георги Първанов е един фарс и хората го и усещат. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред БТВ. Според него това, че се демонстрира неудовлетворение от политиката на правителството, а след това да показват подкрепа за кадровата смяна в МВР е пародийно поведение от страна на АБВ.

С тази смяна властта търси политическо уплътняване на висши функции. Смяната в МВР е част от овладяване на властта и осигуряване на политическа лоялност. Според Миков Лазаров и Писанчев не е трябвало да си тръгват. Тези които се назначават днес повдига големия въпрос за приемствеността.

Премиерът сам призна, че е бил притиснат, за да направи тази смяна, категоричен е Миков. Той посочи, че вътрешните фактори на влияние са сделките вътре в коалицията за постове, външните са действията в полза на други държави. Според него тегленето на такъв голям заем е доказателство за това.

Вот на недоверие ще има, но когато се натрупа по-голяма критичност в обществото. Бедността става все по-голяма и хората ще я усещат все повече, независимо за кого гласуват, отбеляза лидерът на БСП.

Миков коментира лаконично идеите на Мая Манолова и Кирил Добрев за създаването на мол на леви идеи, насочен към младите в БСП: "Всеки сам избира пътя си". При нас нещата са демократични и всеки сам определя действията си, увери той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини