Тълпа преби до смърт жена, изгори тялото й и го хвърли в река в Афганистан (ВИДЕО 18+)

Шокиращ момент е записан на видео и качен в мрежата. На клипа разгневена тълпа в столицата на Афганистан пребива жена до смърт, изгаря тялото й и изхвърля останките му в река. На потресаващите кадри се вижда как мъже многократно тъпчат младата жена, за която е известно, че е на 27 години и се казва Фархунда. Ужасът се разиграва до храма Шах-е Дох Шамшира в сърцето на Кабул.

В един момент дори може да се види как нападател удря с тояга младата жена, а друг е сниман как хвърля с всички сили по нея тухла. Други мъже пък тъпчат крайниците на лежащата на земята безпомощно жена или я ритат.

Според информация на местни източници, след като жената била умъртвена чрез бой, тялото й било занесено до брега на река в Кабул, където е било изгорено и после изхвърлено в калните води. Разгневената тълпа е решила да линчува младата жена, след като тя била обвинена в изгаряне на страници от Корана.

Съкрушените й родители разказаха на полицията в Кабул, че дъщеря им е имала психически проблеми в течение на редица години и не е възнамерявала умишлено да гори свещената книга. От полицията отказаха да коментират обстоятелствата около инцидента. На стражите на реда обаче им се е наложило да разпръснат тълпата, наброяваща „хиляди хора“, от района на инцидента. Говорител на вътрешното министерство на Афганистан заяви, че във връзка с варварския акт са задържани четирима души.

Шокиращите кадри от линча са разпространени чрез социални мрежи. Те са заснети с мобилни телефони. Би Би Си съобщава, че единият от очевидците на зверското убийство казва: “Чух шум. Отидох да видя какво става и хората ми казаха, че жена е горяла корана. Когато се приближих, видях разгневени хора да крещят, че искат да я убият. Те я пребиха до смърт, след което я хвърлиха на брега, където я изгориха. По-късно пожарникарите дойдоха, изгасиха огъня и отнесоха останките й“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят