Посолство Берн представи български вина пред водещи швейцарски хотелиери

Посолството на Република България в Берн организира вчера дегустация на български вина и представяне на национална кухня в хотел Белвю, една от най-престижните хотелски вериги в Швейцария. След представяне на български вина и кухня в хотел Швайцерхов Люцерн през ноември 2013 г. и в хотел Сплендит в Лугано през февруари 2014 г. , това е трето поред подобно събитие, което под патронажа на посланик Меглена Плугчиева посолството организира в големи и престижни хотелски вериги в Швейцария.

На дегустацията свои вина представиха топ производители у нас. За българската кухня и специалитети се погрижи Димитър Димитров, главен готвач на хотел Фламинго, Албена АД.

Събитието премина при изключителен интерес като сред гостите имаше посланици, представители на дипломатически мисии, депутати, представители на федерални министерства както и специализирана публика-търговци на вино, ено-журналисти, любители и ценители на българското вино.

Тези организирани от Посолството в Берн дегустации, адресирани не само към специализирана публика, имат за цел да популяризират българското вино сред взискателните швейцарски клиенти, но и да съдейстават за трайното стъпване на български вина на платежоспособния швейцарски пазар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес