Условна присъда за магистрат

Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между България, Румъния, Сърбия и Гърция, в който участва Бойко Борисов

Босненската и хърватската полиция арестуваха 20 трафиканти на нелегални преселници

ГЕРБ: Заставаме твърдо зад Емил Христов и той няма да подава оставка

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

„Екзакта”: Големият процент от българите искат запазване на Комисията по досиетата

Шофьор на автобус в София намери и върна портмоне с пари

За провокация и за подхвърлени пари в случая с Иванчева и дума не може да става, заяви Сотир Цацаров

Валери Симеонов: НСТС единодушно отхвърли законопроекта за изменение и допълнение на КСО

Модерен лазер за лечение на ретината заработи в Медицински университет-Варна

Санкт Петербург – Градът на Петър или Версай на Изтока

За 101 места за субсидирана заетост кандидатстват общините в Сливенска област

15 училища и два ВУЗ-а участваха в Панорама на образованието в Сливен

Мъж се хвана на работа, близки и полиция го дирят

Надал се уплаши от Григор

Премиерът: Не може да гледаме как собствеността на КТБ ще я разпределят по някакъв друг начин

Когато няма синдици в една банка всъщност няма кой да управлява, няма кой да стопанисва всичко това. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос относно случващото се с Виваком и дали по някакъв начин не се преразпределя една спорна собственост, съобщи „Фокус”.

Квесторите са изпратили едно писмо, че не са извършени разпоредителни сделки, но в същото време, ние всеки ден чуваме за нови собственици на имущество, което е в КТБ. В същото време държавата в наше лице е изплатила над 3,5 млрд. лв. на вложителите в КТБ, а се оказва, че държавата поради тази причина е първа, която би трябвало да се овъзмездява от собствеността на КТБ е обиколено, обясни Борисов. Той поздрави финансовия министър Владислав Горанов и изрази надежда много бързо да бъдат назначени синдици, които да влязат и да кажат някой пипал ли е собствеността през тези месеци.

„Съответно тогава очаквам прокуратурата веднага да си намери виновниците. Не е късно, защото месеци наред ние очаквахме процедурата с поставянето на синдици да стане факт”, коментира Борисов.

„Спомняте си разговора с г-н Миков, който каза, че и по това действащо законодателство, би могло да сложите синдици. Ние веднага го направихме и още същият следобед съдът ни върна, че не може да ги назначи. С една дума ние трябваше да изчакаме този процес, за да не ни обвинят в някаква тенденциозност. В същото време не може вече да чакаме да гледаме как собствеността ще е разпределят по някакъв друг начин – незаконно, затова мисля до края на следващата седмица , ако днес обнародват закона, вече да има синдици и въпросите да са към синдиците”, каза още премиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.