Премиерът: Не може да гледаме как собствеността на КТБ ще я разпределят по някакъв друг начин

Когато няма синдици в една банка всъщност няма кой да управлява, няма кой да стопанисва всичко това. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос относно случващото се с Виваком и дали по някакъв начин не се преразпределя една спорна собственост, съобщи „Фокус”.

Квесторите са изпратили едно писмо, че не са извършени разпоредителни сделки, но в същото време, ние всеки ден чуваме за нови собственици на имущество, което е в КТБ. В същото време държавата в наше лице е изплатила над 3,5 млрд. лв. на вложителите в КТБ, а се оказва, че държавата поради тази причина е първа, която би трябвало да се овъзмездява от собствеността на КТБ е обиколено, обясни Борисов. Той поздрави финансовия министър Владислав Горанов и изрази надежда много бързо да бъдат назначени синдици, които да влязат и да кажат някой пипал ли е собствеността през тези месеци.

„Съответно тогава очаквам прокуратурата веднага да си намери виновниците. Не е късно, защото месеци наред ние очаквахме процедурата с поставянето на синдици да стане факт”, коментира Борисов.

„Спомняте си разговора с г-н Миков, който каза, че и по това действащо законодателство, би могло да сложите синдици. Ние веднага го направихме и още същият следобед съдът ни върна, че не може да ги назначи. С една дума ние трябваше да изчакаме този процес, за да не ни обвинят в някаква тенденциозност. В същото време не може вече да чакаме да гледаме как собствеността ще е разпределят по някакъв друг начин – незаконно, затова мисля до края на следващата седмица , ако днес обнародват закона, вече да има синдици и въпросите да са към синдиците”, каза още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес