Джон Лоутън се появи в парламента, обясни се в любов на България

Култовият вокал на легендарната група Uriah Heep Джон Лоутън се появи в парламента днес следобед, за да се види с лидера на НФСБ Валери Симеонов. Двамата обясниха, че са стари приятели.

Докато в полупразната зала течеше парламентарния контрол, звездата, изпяла "Джулай морнинг", застана на една от трибуните за изказване в кулоарите и за пореден път се обясни в любов на България.

"Подкрепям НФСБ, защото принципите, които те застъпват са важни за мен и България, защото поставят България и културата и на пиедестал над всичко. Това каза на брифинг в парламента вокалистът Джон Лоутън.

"Подкрепям НФСБ от самото начало. Основната причина поради, която съм тук е промотиране на знанието за Хепатит С, който е тих убиец. Опитваме се да информираме обществото за него. Светът минава през тежки моменти, малко щастие със сигурност помага", каза още Лоутън.

"Джон Лоутън прославя родината ни, държавата и природата ни", каза на свой ред председателят на ПГ на "Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов.

"С Лоутън имаме направени над 22 документални филма за различни области България. Той е официалният представител на НФСБ в Англия", добави Симеонов.

Полина Карастоянова заяви, че той е мъж, който истински обича България.

"Той познава културните и исторически забележителности на България, така че няма проблем да ги промотира в британската общност. Радваме се, че той днес е гост на нашата парламентарна група", добави Карастоянова.

Джон Лоутън от Uriah Heep посочи, че са изминали няколко години от както е бил в парламента. "Много неща са се променили, но България не се е променила. Известна е любовта ми към тази държава", каза Джон Лоутън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини