Изчезналата полякиня се обесила на дърво

10-годишно българче ранено при мафиотска стрелба в Калабрия Детето било ранено в корема, но не е с опасност за живота

Израел осигури евакуацията на близо 800 души от сирийската гражданска организация „Белите каски“

Велико Търново се превърна в световна столица на карнавала (СНИМКИ)

Теди Бургазлиева на крилете на любовта Миската с прочувствен пост за съпруга си Симеон

Горя къща с работилница за разфасоване на автомобили в Търновско

Крум Зарков: „Визия за България” надхвърля мандатността, предлага нова политика Ключовият ни проблем е, че много хора живеят с малко пари, а малко хора с много

Цветан Цветанов откри реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства в Казанлък (СНИМКИ)

Водолази извадиха тялото на удавен в Янтра рибар

Полицаи изведоха протестиращите в Шарково От днес е обявена карантинна зона в Ямболско заради огнищата на чума

Вулканът Килауеа продължава да изригва

Иранският президент Рохани предупреди Тръмп „да не дърпа лъва за опашката“

Спипаха яхта с два тона кокаин за 400 млн. евро (СНИМКИ И ВИДЕО)

Кралят на чудовищата се връща Новият филм за “Годзила” набира скорост

НВУ обяви 60 свободни места за студенти

Инвеститори от България показали силен интерес към българските книжа

Общо 370 инвеститори взеха участие в трите транша на новите еврооблигации, от които България набра 3. млрд. евро вчера. Това съобщиха от Министерството на финансите.

България пласира 7-годишни книжа за 1.25 млрд. евро, 12-годишни за 1 млрд. евро и 20 -годишни за 850 млн. евро. Подадените поръчки бяха за общо 4.9 млрд. евро, а делът на българските инвеститори е бил най-голям за седем- и 12-годишните книжа.

Тройният транш е бил обявен в 9 ч. по Гринуич след като водещите мениджъри са преценили, че инвеститорските нагласи са позитивни, а пазарните условия – добри. Заради засиления интерес мениджърите са намалили и първоначално планираната цена, по която са били пуснати книжата. България успя да привлече изключително разнообразна и много добре диверсифицирана база от инвеститори за трите емисии, е оценката на Министерството на финансите.

За седемгодишните книжа са били дадени поръчки за 2.2 млрд. евро от 160 инвеститора, 35% от които от България, 18% от Великобритания, 17% ог Германия и Австрия, 9% от офшорни зони в САЩ, 7% от Централна и източна Европа, 4% от Бенелюкс и Скандинавия, 4%, Италия от Италия, 3% от Азия и 3% от другате в Европа. Банки са 43%от инвеститорите , инвестиционни фондове са 41%, застрахователи и пенсионни фондове 13%, частни банки и други 3%.

За 12-годишните книжа поръчките са на обща стойност 1.5 млрд. евро от 120 инвеститора. Отново най-голям дял заявки са от България – 26%, следвани от инвеститори от Великобритания – 23%, Германия и Австрия – 19%, САЩ офшор – 13%, Бенелюкс и Скандинавски регион – 11%, ЦИЕ – 3%, други от Европа 3% и Азия 2%. Над помовината – 54%, са инвестиционни фондове, банките са 42%, застрахователи и пенсионни фондове са 4%.

Поръчките за 20-годишните книжа са за 1.2 млрд. евро от 90 инвеститора. Най-голям интерес към тях са проявили инвеститорите от Великобритания – 35%, една пета са били от офшорни зони в САЩ, от Германия и Австрия – 16%, от България – 13%, от Бенелюкс и Скандинавски регион – 8%, от Франция – 2%, Италия 2% и други държави 4%. Близо три четвърти са инвестиционни фондове, банките са 17%, застрахователи и пенсионни фондове – 10%.

Водещи мениджъри бяха Citi, HSBC, SG CIB и UniCredit, на които България предстои да изплати 1.3 млрд. евро заем, изтеглен през декември за справяне с последствията от кризата с Корпоративна търговска банка (КТБ)

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.