Тръмп покани Путин на посещение в САЩ

Министър Петкова: Печалбата на НЕК за 2017 г. ще е около 6 милиона лева

Цветан Цветанов: Ясно е, че президентът гледа на Изток и саботира модернизацията на армията

Два влака се сблъскаха в Залцбург, десетки са ранени

В Русия вече по-рядко се пие алкохол

Защо шопът не смее да пипне сутиен?

Рейтингът на Владимир Путин е спаднал със седем на сто след изборите

Инвеститори: Иванчева се разпореждаше с чужди имоти

Евакуация в центъра на Берлин заради 50-килограмова бомба от Втората световна война

Евростат: Близо милион българи имат здравословни проблеми, които оказват влияние в бита

Башар Асад е върнал на Франция връчения му Орден на Почетния легион

Русенската екоинспекция установи тревожно замърсяване на Дунав

Няма да бъдат издавани присъди по делото за смъртта на Принс

Взрив в една от най-големите петролни рафинерии в САЩ

Пълен автобус горя по пътя за Гюешево, няма пострадали хора

Секторите животновъдство и плодове и зеленчуци ще бъдат повече подпомогнати

„През тази година в кампанията за директни плащания има новости, с които се увеличават значително средствата, предвидени за подпомагане на секторите животновъдство и плодове и зеленчуци“. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, който взе участие в семинар от информационната кампания за директните плащания в гр. Благоевград. Той посочи, че от началото на управлението са предприети и изпълнени множество стъпки, които да променят ситуацията в земеделието към по-добро.

Такива са например промените в Закона за собствеността и ползване на земеделските земи, където е заложено, че животновъдите ще ползват пасищата с предимство. „От тази кампания е задължително и доказването на правното основание за ползване за земеделски земи, без което е невъзможно да се получи финансиране по директните плащания“, информира още той.

Зам.-министър Димитров заяви, че в подкрепа на двата сектора се подготвят и промени в Закона за храните, които да подпомогнат българските производители на суровини за хранително-вкусовата промишленост, като се въведат дефиниции за това какво е прясно месо, мляко, които да се използват в производство.

Димитров съобщи, че Министерството, съвместно с Агенция „Митници” и Националната агенция по приходите, има разработена система за контрол на рискови продукти, с която се цели предотвратяване на вноса на земеделска продукция – включително мляко, месо, плодове и зеленчуци в страната, за които не са платени необходимите мита и данъци.

Пред присъстващите зам.-министър Цветан Димитров каза, че се очаква изплащането на средствата по националните доплащания за тютюна за 2014 година да започне до 15-20 дни. „На заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“, което се предвижда да се състои следващата седмица се очаква да се разгледат и приемат ставките за различните сортови групи“, поясни той. Димитров припомни, че те вече бяха договорени на последното заседание на Консултативния съвет по тютюна.

След решението ще бъдат необходими около 10 дни, за да се преведат средствата по сметките на производителите. На събитието днес присъстваха над 120 земеделски производители от региона, както и кметът на града Атанас Камбитов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.