Уникално 3D шоу е кулминацията на празника на Велико Търново

Възходът и величието на династията Асеневци и Втората българска държава е основната тема на визуализациите на мапинга в рамките на 3D спектакъла, който е кулминацията за празника на Велико Търново - 22 март.

Уникалното шоу ще започне с обявяването на въстанието на братята Асен и Петър. Ще бъдат пресъздадени зрелищни средновековни битки. Ще бъде показана появата на България отново на картата на Балканите и на Европа като голяма и силна държава.

Изображенията, звукът и специалните ефекти ще бъдат пресъздадени от 130 "интелигентни" устройства (moving head), разположени на 6 нива, два проектора, две графични станции, пироефекти на 4 нива и 13 лазера. Звуковата мощност ще бъде 60 kw.

Минути преди аудио-визуалния спектакъл 300 доброволци ще пуснат в небето над паметник "Асеневци" 150 летящи хартиени фенера.

Богатата програма за празника на болярския град ще започне още в 7,30 часа с празнична Света литургия, отслужена от Великотърновския митрополит Григорий с участието на квартет "Ангелски гласове" в църквата "Св.40 мъченици". Тържествата ще продължат с поднасяне цветя на паметника на Цар Калоян, декламиране на текст от Асеневата колона и слово на кмета на Велико Търново Даниел Панов.

В 9,45 часа от историческия храм ще потегли празнично шествие с портретите на благодетелите на старата столица и с участието на 550 ученици.На тържествена сесия на Общинския съвет ще бъдат представяни удостоените със звания и награди по повод празника. Предвидена е и разнообразна музикална програма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони