Министерството на спорта води 10 корейски младежи на европейското по футбол за юноши до 17 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие в кабинета си Н. Пр. Шин Менг-хо, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в България.

Повод за срещата беше стартиращият утре в зала “Фестивална” Втори международен турнир по таекуондо WTF София оупън 2015, на който министърът е патрон.

„Таeкуондо е наш национален спорт и аз много се радвам, че Вие подкрепихте провеждането на този турнир, каза Н. Пр. Шин Менг-хо. – Аз също възнамерявам да организирам турнир от името на посолството през месец септември и ще съм благодарен на Вашето съдействие.

Министър Кралев се ангажира да помогне за организацията на състезанието.

Между България и Република Корея има подписан през 2007 г. Меморандум за сътрудничество в областта на младежта. По него през 2015 г. ще се осъществи ежегодния обмен между представители на двете страни.

„Като част от посещението си у нас 10 корейски младежи ще гледат мачовете от Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години“, съобщи министърът по време на срещата.

Предстои двете страни да подпишат и Меморандум за сътрудничество в областта на спорта.

Утре (21 март) в 11 часа Красен Кралев ще открие Втория международен турнир по таекуондо WTF София оупън 2015, който се провежда този уикенд в зала “Фестивална”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт