Стойчо си взе сбогом с играчите на ЦСКА, Нанков ще води червените срещу Берое

Стойчо Младенов разтрогва договора си с ЦСКА по вина на клуба. Треньорът вземаше с огромно закъснение заплатите си, но не това е причината за раздялата.

Младенов не прие ултиматума, поставен от едрия акционер Юлиян Инджов за задължителна титла или оставка в края на сезона. При очевидно сваленото доверие той предпочете да напусне, без този път някой да може да го разубеждава. Младенов обяви, че няма да иска никакви неустойки, а само парите, които му се полагат до 20 март.

Около 16 часа Стойчо напусна лагера на отбора, след като си взе сбогом с футболистите. За разлика от подобната раздяла с Емил Гъргоров, Джаксън Менди и Антон Карачанаков, треньорът не си тръгна заради пари, а заради отношение. Говори се, че в отбора има футболисти, които са играли симулативно или с поведението си са помогнали за рокадата. Не бе спазено обещанието от ръководството да се платят заплати до петък вечер.

Анатоли Нанков се е съгласил да води съботния мач срещу „Берое“ заедно с останалите от екипа на Стойчо. Веднага след двубоя и независимо от резултата всички ще подадат оставки. До края на сезона ЦСКА има точно десет мача, в които все още има теоретични шансове да стане шампион. Като варианти за нов треньор се спрягат имената на Любо Пенев, Методи Деянов и Александър Томаш. Естествено, Любо е най-желан от феновете като заместник на Стойчо. Но едва ли Ел Голеадор ще приеме очакваното 50-процентно намаляване на бюджета за първия отбор. И семейство Инджови, и семейство Манджукови са на мнение, че трябва да се вземат по-евтини и предимно български футболисти.

В същото време „Локомотив“ (Пд) разпространи декларация, че ЦСКА дължи 199 699 лв. за Пламен Крачунов. В нея се твърди, че Александър Томов е излъгал, че дългът е прехвърлен към НАП и е изискуем за лиценза на „червените“ до 31 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ