БСП поиска извинение от председателя на НС “заради спекулации” Извинявам се, но не може да ме обвинят в некомпетентност, заяви Караянчева

Обявяваме доходите си от студентски бригади

Нов трус от 3,9 по Рихтер в Румъния

Катастрофа затвори пътя София – Варна край Ловеч

Желяз Андреев: Настроени сме позитивно, но се готвим и за най-лошите варианти

Какво говорят по секс телефона за алкохолици

Лидерите на Северна и Южна Корея ще се срещнат на военната линия между страните

Вижте къде в София шумът е над допустимите норми

Менда Стоянова: Ще продължим да намаляваме външния дълг спрямо БВП

Властите на САЩ влезли с взлом в дипломатически имот на Русия, Москва ще ги съди

Румен Гечев: Външният дълг не се управлява достатъчно добре

Делян Добрев: Вероятно ще подкрепим Закона за енергетиката, за да няма спекулации в обществото

ДНК експертиза разкри чии са костите на намерения скелет в хотел „Смолян”

Корнелия Нинова: Управляващите обявиха война на всички, а днес ни трябва съзидание

Закриха сайт, използван за милиони кибератаки по света

Оценяват полицаите с двойки и шестици

Работата на полицаите ще се оценява като на учениците – от двойка до шестица. Служителите на МВР, които са отличници, ще получават бонуси към заплатите си, а тези с по-ниски бележки – по-малко допълнителни пари. Двойкаджиите пък няма да получат и стотинка над заплатите си. Това гласи проект на наредба на МВР за реда и формирането на допълнително възнаграждение за постигнати резултати на униформените служители, подписана от Румяна Бъчварова.

Според запознати досега оценяването на служителите е било на същия принцип, но формално. На няколко месеца сумите, които са получавали за отлични оценки, е средно около 250 лева за висшистите и около 180 за такива със средно образование. Петиците пък били хонорувани с около 200 лева за висшисти.

Новото е, че вече оценките ще са за една година и ще се прецизират с проценти. Двойката е 0% – без принос или слабо изпълнение на задачите. Тройката е 25 процента – удовлетворителен принос, четворката е 50% – добър принос, петицата е 75% – много добър принос, шестицата е 100% – значим принос.

За да вземат повече пари, полицаите трябва да покажат през годината ефективност и професионална компетентност в работата си. Как служителите на МВР са си изпълнили задачите ще се оценява чрез система за управление по цели (СУЦ). Тя ще се управлява от министъра на вътрешните работи, а заместник ще е главният секретар на МВР. Министърът ще определя със заповед размера на средствата за изплащане на допълнителното възнаграждение, които ще са по предложение на шефа на дирекция „Планиране и управление на бюджета“. Отделно ще определя отчетния период, базата за изчисляване и максималния размер на хонорарите. Допълнителни пари ще се дават за изпълнение на поставени цели от колектив и за индивидуален принос от служители. Резултатите трябва да са им качествени, ефективни и ефикасни, пише в проектонаредбата.

Освен двойкаджиите и служителите с дисциплинарни наказания – забрана за повишаване в длъжност, предупреждение за уволнение или уволнение, няма да получават допълнителни пари.

Предвидено е да не получават оценки от 2 до 6 членовете на политическия кабинет на МВР шефа, главният секретар и заместника му, задграничните представители на министерството и шефове на дирекции. Но могат да получават бонуси.

В мотивите към проектонаредбата е записано, че бонусите са в рамките на бюджета.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.