Мощен „Хасково” не се даде на „Герена” – 1:1

След силна игра последният в класирането „Хасково” не се даде на „Герена” – 1:1. Гостът заслужаваше да напише история с победа, също като при 1:0 с „Лудогорец” на свой терен в първия кръг.

Двубоят сега бе дебют за новия треньор на хасковския тим Емил Ангелов-Бабангида, голмайстор от „синята” приказка за четвъртфинал за Купата на УЕФА преди 9 г. Той смени Емил Велев-Кокала и набързо стегна отбора.

До почивката „Хасково” не позволи удар във вратата на скромния, но именит съперник. И атакуваше опасно – още в 5-ата минута Борислав Стойчев трябваше да чисти пред голлинията. В 15-ата Станислав Маламов от гостите направи майсторски пробив и стрелецът на тима Димитър Алексиев заби за 4-ти път в шампионата.

С дисциплинирана игра, стръвна преса в средата на терена и точни разигравания „Хасково” властваше. Освен Маламов и Алексиев се откроиха крайните защитници Кирчо Крумов и Орхан Акташ, които обезличиха крилата на домакините.

В добавеното време на първата част след центриране на Владислав Узунов от „Хасково” вратарят Боян Йоргачевич отби в гредата. При добавката на Алексиев защитникът Емил Нину трябваше да чисти от голлинията.

След почивката „Хасково” се прибра повече пред наказателното поле и допусна нелепо изравняване. Вратарят Николай Банков сбърка и Антонио Аниете изравни в 68-ата минута. При опасни контраатаки на гостите обаче Йоргачевич два пъти героично спаси отбора от загуба към края на мача, когато „Хасково” пропусна още едно положение.

„Сините”? Няма такъв отбор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт