Радан Кънев призна: Нося сако за 300 лева, а Москов – костюм за 700 лева

Лидерът на ДСБ Радан Кънев носи сако за 300 лева, което му е подарък, а здравният министър Петър Москов има костюм за 700 лева, признаха двамата съпартийци във властта пред bТВ. Кънев обясни, че дънките, с които е дошъл в студиото, са купени от разпродажба, допълни, че не си е купувал дрехи от изборите и накрая уточни, че ходи на работа с метро.

Депутатът и говорител на Реформаторския блок смята, че са вкарали ГЕРБ в правилните релси на посока, в която трябва да се движи управлението, но не е доволен от темповете на реформите. Кънев е категоричен, че двете партии остават много различни. Той не сподели и оптимизма на Петър Москов, че местните избори няма да ги скарат и разделят.
Здравният министър определи предстоящия вот за местна власт като тест за издържливост на управляващата коалиция. Кънев обаче допълни, че вероятно ще трябва да сключат джентълменско споразумение и определи битката за определена бройка кметове и съветници като маниакална, тъй като хората не се интересували кой колко съветници има, а искали действен кмет, който да реши проблемите на града им. Кънев заподозря БСП и ДПС, че ще окалят предстоящата кампания.

Двамата отхвърлиха обвиненията, че назначават близки и роднини на високи позиции. Лидерът на ДСБ уточни, че в 6 министерства, които се падат на РБ, има само двама зам.-министри членове на партии и каза, че техните симпатизанти били бесни на Москов, че не назначавал техни хора на добри позиции. И двамата обаче подминаха с увъртания въпроса дали са разговаряли с Божидар Лукарски за разкритията около назначенията, свързани с неговото министерство.

Кънев обясни острата си реакция на думите на Бойко Борисов, че масовостта на протестите е била осигурявана от ГЕРБ. Той заяви, че се е почувствал лично обиден от това изявление, тъй като познавал личната емоция на участвалите в протестите през предишния мандат и дори обръгнал човек като него, както се нарече, си представил колко засегнати са се почувствали те. Лидерът на ДСБ уточни, че с реакцията си е искал да ги защити и за пореден път обяви, че за него тази тема е затворена.

Радан Кънев призна, че ако не е бил Иван Костов, едва ли би се занимавал днес с политика. Двамата с Москов не се обиждат от това, че ги наричат „момчетата на Костов”, тъй като той извършил чудо при създаването на ДСБ, като събрал независими хора. Москов пък заяви, че за последно се е чувал с него преди един месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини