Иде №4 на опашката за кралския трон

В края на април принц Уилям и Кейт Мидълтън очакват второто си дете. То ще е четвърто в опашката от потенциални наследници на британската корона.

Пред него са малкият принц Джордж (на 22 юли ще стане на 2 годинки), баща му принц Уилям (32-годишен) и неговият баща принц Чарлз (66 г.), който чака на опашката вече 62 години. (“Аз съм най-търпеливият човек на света, но усещам, че времето ми изтича”, сподели той с кахърен тон неотдавна пред журналисти.)

Спекулации относно името на очакваното отроче текат отдавна. Според запознати, ако то е момиче, би трябвало да го нарекат на покойната майка на принц Уилям - принцеса Даяна, всенародна любимка на Острова. Тя загина при странни обстоятелства в автомобилна катастрофа в Париж преди осемнадесет години.

По стара английска традиция текат и залагания относно името на бъдещия претендент за трона. В момента най-популярни са залозите за Елизабет и Шарлот, ако е от женски пол и Филип и Артур при момчетата.

По традиция кралското семейство не обявява публично термина и пола на детето. „Ще раждам между средата и края на април“, лаконично каза принцесата на Кеймбридж неотдавна. В изказване пред медиите принц Уилям заяви, че лично предпочита второто им дете да е момиче.

Кейт Мидълтън бе принудена да обяви отрано, че очаква второ дете, защото изчезна внезапно от публичните изяви - поради страдание от хиперемезис гравидарум. Това е тежко, непрекъснато и изтощително гадене и повръщане по време на бременност. Този път обаче тя предпочете да се грижат за нея у дома - при първата си бременност с Джордж се наложи да я хоспитализират.

От пресслужбата на двореца съобщиха завчера, че последният планиран обществен ангажимент на Кейт Мидълтън е на 27 март. Това навежда на мисълта, че детето ще се появи на бял свят по-скоро към края на идния месец или в началото на май.

Английската преса гадае, че детето може по поръчка да се роди на рождения ден на кралица Елизабет - на 21 април тя става на 89 г. Това тутакси би решило въпроса с името, ако е момиче. Друга подходяща дата е 29 април - четвъртата годишнина от сватбата на Уилям и Кейт, или 23-и, когато в Англия празнуват Деня на св. Георги - националния светия покровител.

По-светски настроените репортери предполагат, че херцогинята може да удържи раждането до 7 май, деня на общите парламентарни избори във Великобритания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл