Михаил Миков: В БСП имаме достатъчно хора, които да спечелят доверието на предстоящия вот

"В БСП има достатъчно почтени, добре подготвени и волеви хора, които да бъдат номинирани, подкрепени и да спечелят доверие на предстоящите местни избори". Така председателят на БСП Михаил Миков отговори на въпрос от журналисти на пресконференция във Варна -в каква степен левицата е готова за местния вот.

"Трябва да се види какво ще се случи в дясното пространство. Фрагментацията вдясно е един процес, който е много по-силен от този вляво, след участието на АБВ в управлението", заяви лидерът на БСП по повод целите, които трябва да се преследват на тези избори.

Миков бе категоричен, че фрагментацията в дясно в бъдеще ще поражда все по-големи противоречия.

Лидерът на БСП изтъкна, че българската левица изключително цени европейската солидарност, особено на практическо равнище. "Заедно със събраните експерти ще обменим опит и практики както по отношение на местните избори, така и по отношение на изборите въобще", каза още той. Председателят на БСП подчерта, че това несъмнено дава нови сили на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за предстоящите избори.

Ахим Пост: Има голяма разлика дали ще гласуваш за лявото или за дясното

"Дойдох в България не само от солидарност или защото сме заедно в ПЕС. Тук съм, защото съм убеден, че има голяма разлика дали ще гласуваш за лявото или за дясното.Това важи както на ниво кмет, така и на ниво премиер , на ниво президент на ЕК”. Това заяви на пресконференция във Варна генреалният секретар на ПЕС Ахим Пост.

Той подчерта, че Станишев като президент на ПЕС е дал нова сила на партията и даде пример с организирането за първи път на кампания на целия континент, не само в една държава.

"Благодарение на Сергей направихме голяма капмания - от Португалия до Финландия и от Шотландия до Италия. Това ни донесе голям успех на изборите и успяхме да запазим местата си в ЕП, докато много други загубиха", заяви Пост. Той подчерта, че Европа е в тежко положение в момента - кризата с Гърция и тази с Украйна и Русия. По думите му всяка страна трябва да реши сама за себе си - 28 различни подхода към Русия и към Гърция, които след дускусия да могат да се обединят. "Нужна ни е силна Европа, но за това трябват усилията на всяка една страна", категоричен бе генералният секретар на ПЕС.

Помолен да обясни, как ПЕС помага на своите партии-членки при провежданите на кампании в тях, Пост заяяви, че ПЕС има силно развита мрежа от секретари и наблюдатели в цяла Европа, а и извън нея, и е готова във всеки един момент да се отзове за помощ от всяка страна-членка.

На въпрос,какви според него са начините за справяне с националистическите настроения,които завладяват Европа, той отговори: "В почти всяка страна има популистки партии, но разликите са големи. Важно е социално-икономическото положение на хората”.

Според него ако правителствата, политиците, кметовете не могат да дадат на хората това, от което имат нужда, други ще имат шанса да се появят на политическата сцена.

„Ако успеят, шансът за другите ще е много малък", добави Пост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини