Спокойно, „Левски” трудно ще изпадне

Спокойно, левскари, много трудно ще е отборът да изпадне от „А” група. Въпреки че не показа игра за елита при 1:1 с последния в класирането „Хасково”.

„Левски” е с 21 точки над зоната на изпадащите. „Сините” имат 35 т. при 14 за предпоследния „Марек”. Приемаме, че дупнишнишкият клуб само ще бие в оставащите 9 кръга. Тогава ще събере 41 т. Така „сините” трябва да запишат 7 загуби при две победи, за да поемат към „Б” група.

Друг вариант е „Левски” да постигне 6 равенства при 3 поражения. Не е съвсем изключено при игра като с „Хасково”. Но по-нереалното е „Марек” да сбъдне това, което се канеха на „Герена” миналата седмица - само победи до края на първенството.

Мнозина критикуваха „Левски” през есента за изгубени точки, но - зло за добро. Оказва се, че отборът все пак е натрупал достатъчно актив, за да не изпадне.

„Сините” трябва да съберат 7 т. в оставащите 9 кръга, за да се спасят и на теория. Но все пак тимът ще играе „мач за мач”. Актуалната цел е дербито за седмото място на 3 април, когато иде „Черно море”. Варненският отбор е на 1 т. зад „Левски”.

А за да се сринат „сините” до последното място, е необходимо само да падат, а „Хасково” само да бие. Почти невъзможно. Дори родният клуб на Станимир Стоилов да играе все като на „Герена”, следващият клуб на Мъри все точица ще вземе.

Това казват грубите сметки - спокойно. Макар че спокоен левскар днес едва ли има...

Забележка: „Левски” не бива да лобира за намаляване на „А” група до 10 отбора, опасно е за клуба.

“Сините“ пращат титуляри на пейката

В „Левски“ цари тотален бяс след исторически слабата игра при 1:1 с „Хасково“ в събота, но поне до снощи нямаше оставки, глоби или изгонени играчи. „Продължаваме напред“ се превърна в лозунг на мисли и действие при „сините“ напоследък. Но е възможно да се продължи в по-различен състав.

Както е традиция за сезона, вината отнасят изключително безхаберните футболисти и днес на разбора ще има ударно „конско“. Но тотално е разочарованието от трима и най-вероятно още в следващия мач ще се изясни кои са, като седнат на пейката. „Левски“ приема „Черно море“ на 3 април в дерби за седмото място.

Всъщност нулева е оценката за всички без вратаря Боян Йоргачевич, който с три респектиращи намеси спаси своите от поражение. И нататък никой при „сините“ не може да се смята за твърд титуляр, освен Антонио Аниете, Мигел Бедоя и сърбина. Промъкващите се от „Герена“ слухове пращат при резервите дори капитана Владимир Гаджев, който явно не е във форма. Предвижда се на халфа да не бъде предлаган нов договор, а настоящият изтича през юни.

„Сини“ изключиха възможността футболистите да не се напрягат заради дължими заплати. Играчите чакат възнагражденията за януари и февруари, които се бавят, защото плащанията по лиценза засега са по-важни. Повечето играчи обаче са казали, че са готови да изчакат още.

От „Герена“ отрекоха недоверие към треньора Стойчо Стоев - неговият пост не е под въпрос, въпреки безумната игра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ