Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Борисов: Синдиците оспорват всички цесии за КТБ (обзор)

{i}С върнатите пари от банката ще се строи магистрала “Хемус”

Двамата временни синдици, които ще сменят до дни квесторите в Корпоративна търговска банка, ще оспорят всички прихващания на цесии, направени след поставянето на банката под особен надзор. Това съобщи вчера премиерът Бойко Борисов в добричкото с. Стожер.

“Те ще оспорят всички сделки, които са направени, защото ние сме заявили многократно, че цесии не може да има”, отсече Борисов.
“Как може да се прехвърля собственост, при положение че държавата е дала над 3, 5 млрд. лв. досега. Съгласно закона като най-голям кредитор първи отиваме на опашката и се овъзмездяваме с това, което има, сиреч огромните компании, които са там. Тези пари влизат в бюджета, тъй като сме дали парите назаем и с тях догодина ще правим магистрала “Хемус”, каза премиерът.

Борисов се закани, че оттук нататък прокуратурата ще има много работа и ще има много арести, ако квесторите от БНБ са допускали “подобни неща”. “Твърдят, че не са. Никого не обвинявам. Просто ще изчакаме във вторник да се обнародва законът. Всички политически партии изпратиха експерти и до един гласуваха, защото осъзнаха, че всъщност се готви грабеж. Държавата и парламентът в момента са като стена това да не се случи и се надявам веднага и прокуратурата да се самосезира и да започне да действа”, мотивира се още премиерът.

Както “Труд” вече писа, тази седмица парламентът светкавично прие Закона за банковата несъстоятелност, който предвижда квесторите в КТБ да бъдат сменени с временни синдици. В правомощията им изрично е написано, че могат чрез съда да прекратяват, развалят или унищожават сделки, по които банката е страна. Те ще могат да внасят отменителни искове, с които да атакуват сключени преди отнемането на лиценза на КТБ сделки по прихващания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.