Посланик Анатолий Макаров: Надявам се „Турски поток“ да мине през България

6 години затвор за водача, който блъсна и уби балетистa Мартин Чиканов

“Анфийлд“ по план „Ататюрк“

Кметът на Шумен срещу нова цена на водата Призовава КЕВР да преосмисли увеличението

Вътрешният министър: Не е необходима промяна на мерките за сигурност в България

Четирима пешеходци ранени за ден във Варна

Вижте протеста на строителния бранш през обектива на „Труд“ (СНИМКИ)

Иззеха 150 000 къса цигари без бандерол във Видин

Автобус изгоря във Велинград Няма пострадали при инцидента

Финансовата директорка на Huawei бе освободена под гаранция в Канада

Домът за медико-социални грижи във Варна получи дарение от „Българската Коледа“ Робот за прохождане ще помага на болни деца

Петима загинали при стрелба в катедрала в Бразилия Секунди преди полицията да го залови, стрелецът се е самоубил пред олтара

Шефът на СДВР Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР

Парламентът прие на първо четене да отпадне номерацията на партиите в бюлетината

Истанбулската конвенция и Световното по футбол са най-търсени в Google у нас

На бас, че не сте виждали това: Ето как свършва Китайската стена

В света всеки ден и всеки час се случват чудеса, които невинаги има кой да заснеме. Дори най-неуморният пътешественик може никога да не попадне на някоя от тези гледки, които ви предлагаме да разгледате.

Когато потърсим в гугъл снимки от Великата китайска стена, виждаме едни и същи гледки – стената пъпли на красиви криволици по зелени хълмове, туристи пъплят по Стената в секцията на Бадалинг (на 70 км от Пекин) – най-популярната туристическа дестинация. Снимки от въздуха, които разкриват мащаба на старинната постройка. А колко души са обърнали внимание къде свършва Великата китайска стена? Краят й е в Бохайския пролив в Жълто море и се нарича „Главата на стария дракон“.
Всички сме чували за съществуването на презокеанските кабели, но колко биха познали напречен разрез на такъв, ако го видят? А кой би си представил, че дъгата може да бъде заснета и кръгла, ако фотографът е застанал достатъчно високо – от самолет например.

За да направиш снимка на изригващ гейзер, трябва да си там, когато водата се появява. Човек може да си умре с отворени очи, без да е видял и това чудо. Задаващата се пясъчна буря прилича на жълтооранжева вълна цунами.
Не е чудо невиждано и хората, които са били в баварския гр. Нордлинген знаят, че той е построен в кратера на яма, останала при падането на грамаден метеорит преди има-няма 14 млн. години. Но за нас, останалите, е интересно да го видим.

Историческите свидетелства обикновено са прелюбопитни. На една от снимките човек стои пред планина от бизонови черепи, а друг е на върха на планината. Става въпрос за политиката на САЩ по изтребването на бизоните, за да се оставят индианците без препитание. На друг, доста по-стар документ, се вижда списък с покупки, оставен от Микеланджело за неграмотната прислуга. Нужните продукти са нарисувани за да е по-ясно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.