На бас, че не сте виждали това: Ето как свършва Китайската стена

В света всеки ден и всеки час се случват чудеса, които невинаги има кой да заснеме. Дори най-неуморният пътешественик може никога да не попадне на някоя от тези гледки, които ви предлагаме да разгледате.

Когато потърсим в гугъл снимки от Великата китайска стена, виждаме едни и същи гледки - стената пъпли на красиви криволици по зелени хълмове, туристи пъплят по Стената в секцията на Бадалинг (на 70 км от Пекин) - най-популярната туристическа дестинация. Снимки от въздуха, които разкриват мащаба на старинната постройка. А колко души са обърнали внимание къде свършва Великата китайска стена? Краят й е в Бохайския пролив в Жълто море и се нарича "Главата на стария дракон".
Всички сме чували за съществуването на презокеанските кабели, но колко биха познали напречен разрез на такъв, ако го видят? А кой би си представил, че дъгата може да бъде заснета и кръгла, ако фотографът е застанал достатъчно високо - от самолет например.

За да направиш снимка на изригващ гейзер, трябва да си там, когато водата се появява. Човек може да си умре с отворени очи, без да е видял и това чудо. Задаващата се пясъчна буря прилича на жълтооранжева вълна цунами.
Не е чудо невиждано и хората, които са били в баварския гр. Нордлинген знаят, че той е построен в кратера на яма, останала при падането на грамаден метеорит преди има-няма 14 млн. години. Но за нас, останалите, е интересно да го видим.

Историческите свидетелства обикновено са прелюбопитни. На една от снимките човек стои пред планина от бизонови черепи, а друг е на върха на планината. Става въпрос за политиката на САЩ по изтребването на бизоните, за да се оставят индианците без препитание. На друг, доста по-стар документ, се вижда списък с покупки, оставен от Микеланджело за неграмотната прислуга. Нужните продукти са нарисувани за да е по-ясно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл